Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wyczyścić chłodnice spalin, jak ją odkręce od egr to płyn chłodniczy mi nie wyleci ?, odkręciłem termostat egr od wężyka jednego i płynu mi się trochę wylało, jak go doleje, to się on uzupełni i nie będę musiał znów odpowietrzać układu chłodniczego ?? I mam pytanie odnośnie średnicy otworu w wężykach podciśnienowych, zakupiłem o średnicy 3,2 mm, ale zauważyłem, że tam chyba są większe 3,5 mm, jak je założę np. na elektrozawór od turbo i zbiornik podciśnieniowy ten długi przewód tak około 1m to nic się nie stanie??, będą jakieś problemy z przyspieszeniem, mocą itp. ? z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

dzięki bo juz się martwiłem, że znowu bede odpoowietrzał cały układ chłodniczy po wymianie termostatu, a to troche czasu zabiera a ogólnie mało mam. Zdjąłem też kolektor ssący do wyczyszczenia i zauważyłem że nie ma 2 tych uszczelek:

http://allegro.pl/bmw-e46-e39-e38-x5-uszczelka-kolektora-ssacego-i3839053260.html

Da sie ja jakoś taniej kupić niz za 20 pare złotych ??

Mam nadzieję też, że nie wpadły do środka głowicy przy zdejmowaniu całego kolektora, u Was jak brakowało tych uszczelek przy zdejmowaniu kolektora ? ewentualnie da się jakoś zobaczyć co tam jest w środku bez zdejmowania całej głowcicy ? I jakie mogą być skutki tego że ta uszczelka wpadła do środka ???

Opublikowano
ja pamiętam jak zdejmowałem pierwszy raz kolektora to jedna mi spadła ale na szczęście na kable.Trzeba uwazać... jak nie jesteś pewien czy wpadła to radzę nie uruchamiać auta póki co
Opublikowano

Jak wpadła to głowicy to zegnie Ci zawór...

Jak ściągałem w 320d kolektor to nie było jednej gumki. Dorobiłem z gumy i jest ok.

Opublikowano

No właśnie, ale chyba jakby mi wpadła to bym usłyszał bo ona jest częściowo metalowa, ale dla pewności kupie mini kamerkę, przykleję do niej latarkę małą, którą mam i zobaczymy czy nic tam nie ma w środku. Wydaje mi się, że ktoś je pogubił jak rozmontowywał ten kolektor bo był rozkręcany nie raz za pewne. Bo bez tych pierścieni "uszczelek" można złożyć ten kolektor chyba, ale nie sprawdzałem... ??

Powiedzcie mi jeszcze jak mogę sprawdzić czy dobrze mi działa sterownik świec żarowych bo znowu wywala mi błąd 8 glow device a świece miałem wymienione na nowe. To jest ta puszka z której kable idą od świec ?? Jak ją sprawdzić czy jest w porządku, wiem, że jakoś się spradza napiecie na kablach ale nigdzie tego nie mogę znaleźć w necie ?? Z góry dzięki za odpowiedź.