Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

napisałem już w dziale diagnostyka ale nikt nie odpowiada, może koledzy z działu coś pomogą./

Robiłem pełną diagnostykę INPA w moim e53, wyszedł tylko jeden błąd

w PDC, tyle że nie umiem go zinterpretować:

33 Tongeber hinten ein

Error frequency : 50

Kurzschluss gegen U-Batt

Fehler momentan vorhanden

Czy ktoś wie o co chodzi?

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

dzięki za odpowiedź. Spróbuję dziś jeszcze powymieniać po kolei wszystkie z tyłu - może coś da i zrobię test INPA.

dziękuję i pozdrawiam,

piotr

Opublikowano

Do kazdego czujnika doluz ucho i posluchaj czy tyka jak zegarek-uprzednio wrzyc wsteczny bieg.

Jesli jest cisza w jakims czujniku to do wymiany.

Opublikowano

Ostatnio przerabiałem temat z jednym czujnikiem, zamontowałem nowy, oryginalny i dalej wyskakiwał ten sam błąd PDC, a wszystkie "cykały" i mierzyły odległości w inpie. Okazało się, że wystarczyło przeprogramowanie tego jednego i wszystko wróciło do normy :)

To, że "cykają" niestety nie oznacza, że są w pełni sprawne.

Opublikowano
ok czyli muszę wymienić ten wadliwy, a co znaczy przeprogramować czujnik?
Opublikowano
Dokładnie nie pamiętam, programował mi to kolega, chyba za pomocą NCS'a. Polegało to tylko na przywróceniu "seryjnego" ustawienia i czujnik zaczął działać. Niestety nie pomogę więcej, sam korzystam póki co tylko z INPY, a tam nic nie zaprogramujesz. Pozdr!