Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pojawił mi się błąd po przeczyszczeniu egr z nagaru. W INPA pisze tak: 38 air mass meter, airmass to small. Jak to naprawić ? I jak sprawdzić czy działa mi prawidłowo egr.? Trzeba rozgrzać silnik żeby zobaczyć czy dobrze ten tłoczek działa czy on na zimnym tak samo działa ? Na poniższym filmiku działa tak jak powinien ?

Bo u mnie na zimnym silniku to przy dodaniu gazu to słabo sie ten tłoczek porusza, mniej razy niż na filmiku. Z góry dzieki za odpowiedz.
Opublikowano

nareszcie na tyle tematów,tyle wałkowania od picu wszedłem tutaj i co i się dowiedziałem,na filmiku na biegu jałowym jest tak jak u mnie uchylony lekko...

PS;nie licz kolego na odpowiedzi bo zauważyłem,że na słowo EGR w temacie nikt nie odpowiada.Trza było wpisać może jakiś FGR wtedy by ktoś odpisał :mrgreen:

Opublikowano

Air mass meter to jest błąd przepływomierza

A o EGR było tyle pisane ,tylko że nikomu się nie chce szukać ,potem temat jest zdublowany wielokrotnie i powstaje bur.......l :search:

EGR jest właśnie uchylony na wolnych obrotach ,potem przy wyższych obrotach się przymyka a chyba przy 3000 RPM jest zamknięty calkowićie .

Opublikowano

Witam,

Błąd zniknął, problemem było to że plastikowa część od przeplywomierza (rura powietrza) nie była do turbiny (jak się nie myle) dobrze wpięta. Teraz jest ok. Temat można zamknąć.