Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!!

Jestem nowy i dopiero poznaje zwyczaje, wiec jeśli coś jest nie tak proszę pisać ;) a teraz do konkretu ;)

Zbliża się lato i chciałbym odziać moją Bm-kę e46 318ci 2.0 143bHP 2004r w ładne buciki tylko mam wątpliwości co do rozmiarów. Chciałbym kupić oto jeden z dwóch zestawów felg 18cali.

Opony: 225/40 przód i 245/35 tył:

Felgi:

1) 8,5 przód ET38, 9,5 tył ET42

2) 8 przód ET38, 9 tył ET40.

Który zestaw bedzie pasował bez żadnego ocierania o ''coś'' ? Proszę o pomoc

Opublikowano
na pierwszymszym zestawie będzie bez naciągów na drugim już delikatny się zrobi ale mniejsze prawdopodobieństwo dobijania, a ostrzegam ,że ubędzie Ci z 20 bhp od tych bucików i spalanie wzrośnie jeszcze zależy z jakich się przesiądziesz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym naciągiem to na odwrót, bo drugi zestaw jest węższy :wink: w obu przypadkach nie powinno obcierać nawet po załadunku do pełna. Tylko nie kupuj chińskich/włoskich tanich felg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
cos te linki nie chodza, jezeli masz 8.5 cala na tyl i opone 245 to niebedzie ci nic obcierac bo u mojego brata take siedza na tyle. zalezy jeszcze od ET, autko bedzie wiecej palic przez wieksze opory toczenia noi bedziesz czul ze troche jest slabsze, mozesz kupic 8 cali i dac 225 na przod i tył ale jak kto woli:)