Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M20B25.

Bez analizatora spalin pewnie się nie obejdzie ale...

Niech ktoś mi wyłoży całą procedurę ustawiania przepustnicy. Napewno musi być jakiś sposób. A może bez analizatora można to zrobić. W końcu jest tu komputer który się "dostraja".

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

przepustnica ma być zmknięta , ale nie oparta o obudowę- musisz wyczuć.należy również wyregulować tps-a.robi się to odkręcając mocujące śrubki i należy tak ustawić żeby po uchyleniu przepustnicy było słychać "klik".a tak wogóle to :search:

ps.analizator przyda się kiedy indziej :)

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano

Ok wiem o tym TPS. To jest między innymi do wolnych obrotów. Ale mi chodzi o samą przepustnicę. Jak jest całkowicie zamknięta to powietrze dostaje się przez silniczek krokówkę. Ale krokówka działa tylko na niedogrzanym silniku. Podobno się później powinna zamknąć. CZyli przepustnica powinna być jednak trochę otwarta. Tylko jak to ustawić. Odpiąć przepływkę, Odpiąć krokówkę ( pozatykać otwory od niej) i dopiero ustawiać wolne obroty? Tak sobie narazie gdybam ale chcę to wreszcie dobrze ustawić.

Efekt w tej chwili jest taki, że jest delikatna dziura w gazie przy przejściu z wolnych obrotów do wyższych. Jak delikatnie wcisnę gaz to jest takie przejście, zduszenie i wejście na obroty. Skolei jak go przytrzymam na np.1500obr i odpuszczę gaz to jest efekt zduszenia do poniżej nominalnych wolnych obrotów (500obr) a za chwilę powrót do nominalnych. Powinno być to płynne a jest zduszanie. Mi się wydaje, że to wina właśnie współgrania przepustnicy, TPS i krokowca.

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.