Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Nabyłem drogą kupna gwint do mojego kompakcika i pojawił się jeden aczkolwiek dosc ciekawy kłopot. W tylnych amortyzatorach seryjne nakrętki nie pasują do gazowych amortyzatorów firmy MTS TECHNIK. Jest to nakrętka 16stka lecz gdy chciałem kupic taką nakrętke zwykłej nie da się nakręcic na gwint tego amortyzatora. To jakis specjalny gwint czy co? złożyłem reklamacje do sklepu ale to może troche potrwac a auto mi stoi na garazu troszke rozkopane.

Drugie pytanie o drążki kierownicze - w sklepie mówili że do compakcika sa różne drążki kierownicze zależnie od daty produkcji - pierwsza rejestracja mojego auta była w styczniu 1998 roku więc jakie to będą drążki.

Serdeczne dzięki za każdą odpowiedź

Pozdrowienia

Opublikowano

Drążki kierownicze są takie same w każdej e36 że wspomaganiem

Co do nakrętki pewnie na amortyzatorze jest gwint drobnozwojowy takie nakrętki kupisz w sklepie tylko trzeba poszukać

daj fotki starego i nowego amortyzatora

Opublikowano
wykreć stary drążek i połóż go na ladzie sklepu a jak chcesz dobrą nakrętke to amor pod pache i do warsztatu tam ci dopasują za 5 zł na piwo:P
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, przepraszam ze z takim opoznieniem ale nie miałem dostępu do neta a więc sprawa ma sie tak:

Obniżony przód bardzo ładnie siedzi ale z tyłem jest nieco inaczej, sprezyny maksymalnie odkrecone w najnizszym polozeniu a auto dalej siedzi bardzo wysoko, zastanawiałem się nad wyjęciem nakrętek regulujących - da to cos? czy moze ma ktos sposob na efektywne obnizenie "dupy" samochodu?

Co do drażków kolesz hurtowni się znał jak ja na ferrari zakupiłem dobre przez neta a nakrętke zajumałem z pracy ;)