Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do użytkowników benzynowców. Mam podejrzenia co do przepływomierza, ponieważ ekonomizer na każdym biegu przy max bucie wychyla się max na prawo, ale na piątym biegu wychyla się do ok 26-28l i nic więcej. Czy u Was jest tak samo, że na piątce nie ma maksymalnego wychyłu? W Inpie nie mam żadnych błędów, ale wydaje mi się, że kiedyś bez problemu osiągałem 230-240, a teraz tylko 220.
Opublikowano

to normalne, nawet na max bucie na 5tym biegu wskaznik nie przesunie sie dalej niz ok 20l bo pokonujesz wtedy duzo odleglosc w krotkim czasie, takze jak CI wszystko chodzi to nie szukaj dziury w calym,

co do max predkosci to kilka czynnikow moze miec wplyw, predkosc wiatru, jakosc benzyny, jej ilosc w baku, osob na pokladize itp. wzniesienie,

dla mnie wazniejsze jak auto przyspiesza anizeli vmax.

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
NA niskich biegach to normalne, że zamyka się ekonomizer bo pewnie chwilowe spalanie jest wtedy pod 80l, ale na 5 biegu jak by jechać nawet prędkością max to ciężko by było osiągnąć wynik ponad 20l zwykłą R6, dlatego też chwilowe spalanie na ekonomizerze nie dasz rady zamknąć