Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zostalem swiezym posiadaczem e46, samochod posiadam od 4 dni i juz zaskoczyla mnie

denerwujaca usterka a mianowicie pekl zbiorniczek wyrownawczy i poniewaz nie chcialbym

aby taka usterka znowu mnie zaskoczyla np w trasie rodzi sie pytanie co bylo tego przyczyna..?

co sprawdzic/wymienic zeby to sie nigdy wiecej nie powtorzylo?

aha noi czy zbiorniczek za 80zl zamiennik NOWY z allegro to dobra opcja? czy lepiej nie ryzykowac i kupic uzywke ale oryginalny?

Pozdrowka ;)

Opublikowano
Hej. Jestem posiadaczem takiego samego autka i z tego co mi wiadomo zbiorniczki wyrównawcze w tym modelu maja tendencje do pękania a jesli chodzi o kupno to według mnie zdecydowanie oryginalna uzywka. :)
Opublikowano

hej.

Także mam ten sam silnik i miałem taki problem, raz kleiłem, ale po jakimś czasie znowu pekł;) Wymieniłem na oryginalna używkę, bo tanio znalazłem i jest dobrze. Z tego co czytałem z zamiennikami jest problem z paląca się kontrolka. Wymień na używkę lub nówkę.

Opublikowano

dziekuje panowie za wasze posty.. a mam jeszcze pytanko, one tak pekaja bez konkretnej przyczyny?

tzn sprawa wyglada tak ze czasem pozyczam autko mamie np na zakupy a znacie kobiety.. kontrolek na desce niestety ale nie widza

i nie chcialbym zeby sytuacja sie za szybko powtorzyla.. wiec jezeli zaloze nowy i dobrze odpowietrze powinno byc okey?

oczywiscie oryginalna uzywka+ uzywka inny korek od zbiorniczka

Opublikowano
ee, ale po co zmieniac na uzywki wszystko? korek z aso koszt 60-70zl, zbiorniczek kupic meyle ktory jak sie wezmie do reki wyglada na duzo solidniejszy niz oryginal (grubszy plastik, twardszy). meyle mam od roku i smiga jak zly.
Opublikowano
Kupisz używany i może być taki sam jak Twój obecny... Kup nowy Meyle i będzie ok :cool2: Wskazana też wymiana korka na nowy.
Opublikowano
do autora postu,jezeli masz elektryczny wiatrak to sprawdz czy sie zalancza,jezeli nie to masz przyczyne pekniecia.
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza