Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ponieważ biała mi 'przeszła' a przy okazji w ASO Sikora sprawdziłem tą:

http://allegro.pl/bmw-320-177km-lift-m-pakiet-i3739724214.html

Proszę kolegów o opinie.

Od siebie napiszę co wiem:

Sprzedający to osoba prywatna ale jest to straszny kombinator - niby jest VAT ale kwota do dogadania... ogólnie 'nie polecam' ;)

Bez VAT Pan nie sprzeda bo sam VAT od niej odprowadził - kupił w serwisie BMW w Stuttgarcie. Czyli bał się przekrętu na VAT marża.

Sprzedający przyznaje się do malowania prawej strony ale tego w ASO nie ma... Hmmm, podobno w serwisie malowali. Ciekawostką może być to, ze jest to lakier z palety Individual - chyba 'kameleon' więc nie jest to (wg mnie) do zrobienia w 'garażu'.

Za to w ASO powiedzieli, że był wymieniany lewy halogen i przednia szyba... Tacy byli wylewni :) Reszta info - tajna. Silnik OK. Pewnie jak w białej - OK ale 'rozrząd se Pan zmień'. Abstrahując - może Biała też nie ma wpisanej naprawy blacharsko-lakierniczej, hmmm..

No i lokalizacja słaba ;) - Kościan to zaraz koło Poznania :) - nie żebym coś miał do Poznania ale jest to region wymagający (wg mnie) zwiększonej czujności.

Auto w cenie 'niesprzedawalnej' - drugi raz na All-gro po 14 dni. Ceny obniżyć mi się nie udało - oprócz opowieści jak to my te faktury elastycznie możemy powystawiać.

Na korzyść tego auta w stosunku do Białej to M-Pakiet (zgodny z VIN), niższy i zachodni przebieg, tylko tylny napęd (xDrive może i fajny jest ale to już nie jest standard - ewentualnie więcej problemów. Poza tym obawiam się że jest trochę cięższy)

Dziękuję i pozdrawiam,

Opublikowano

Ciekawe... Może wtedy miał nieodprowadzony VAT?

Będę za tydzień jechał z Wrocławia do Poznania to pojadę 5-ką i się umówię na oglądanie.

PS

Widać po zdjęciach, że są co najmniej z końca wakacji.

Opublikowano

- nie żebym coś miał do Poznania ale jest to region wymagający (wg mnie) zwiększonej czujności.

co masz na myśli :mrgreen:

Znajomy z okolic Czarnkowa/Piły powiedział mi tak, że jak ktoś u nich (ogólnie chodziło o okolice Poznania) nie wie co ma w życiu robić, to otwiera autokomis... :wink:

Po opiniach w necie śmiem twierdzić, że coś w tym jest :mrgreen: