Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tutaj nowy, więc na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi :) siema :) . Mój problem jest następujący , nie mogę dostać się do auta. Niestety mam tylko jeden klucz z pilotem. Pilot nie działa chociaż wysyła dobry sygnał do auta - sprawdzone . Jeśli chodzi o sam zamek od kierowcy to tylko mogę przekręcić w prawą stronę, niestety w lewo już się blokuje praktycznie w centralnej pozycji :/:/ Podejrzewam, że pewnie coś się po prostu wyrobiło a nie chce na siłę z tym walczyć gdyż mam jeden klucz. Walcze z tym od wczoraj i bez efektów , odmrażacze itd. i nic. Ma ktoś jakiś pomysł ? Pozdrawiam
Opublikowano
Dokładnie, spróbuj jak napisał kolega lunatic. Jeśli nie zadziała otwieranie szyb z pilota, to jeszcze powinny się otworzyć jak przekręcisz kluczyk w zamku i przytrzymasz go w tej pozycji przez kilka sekund. A może zwyczajnie rozkodował ci się kluczyk? Tylko teraz aby go zakodować ponownie to i tak potrzebujesz wejść do auta.
Opublikowano
No wlasnie jesli chce opuscic szyby to trzeba przytrzymac kluczyk w lewą strone...a w lewo nie moge neistety przekrecić kluczyka tylko w prawo :/
Opublikowano
Witaj. Sprawdzales czy szyby sie opuszczaja?? Przytrzymaj dlugo strzalke na pilocie. Moze akumulator padl w pilocie.

no wlasnie nie działa :(

Opublikowano
Dokładnie, spróbuj jak napisał kolega lunatic. Jeśli nie zadziała otwieranie szyb z pilota, to jeszcze powinny się otworzyć jak przekręcisz kluczyk w zamku i przytrzymasz go w tej pozycji przez kilka sekund. A może zwyczajnie rozkodował ci się kluczyk? Tylko teraz aby go zakodować ponownie to i tak potrzebujesz wejść do auta.

No ale właśnie nie mogę przekręcić w lewo kluczyka tylko w prawo, więć automatycznie nie mogę otworzyć drzwi ani opuścić szyb z kluczyka :/

Opublikowano

znalazłem w sieci jedynie takie coś

czy ktoś może przybliżyć mi co dokładnie jest potrzebne i co ten gościu takiego zrobił ?

Opublikowano
Kolego nie wkładaj kluczyka w zamek. Tylko przytrzymaj otwieranie na kluczyku 10-15 sekund, jak jest klucz w porządku to szyby się opuszczą. :P
Opublikowano
Kolego nie wkładaj kluczyka w zamek. Tylko przytrzymaj otwieranie na kluczyku 10-15 sekund, jak jest klucz w porządku to szyby się opuszczą. :P

no ale pilot mi nie działa tak jak pisałem wyżej, wiec jak jest mozliwe aby szyby sie opuscily ?

Opublikowano
Raczej na 99% tak jest a swoją drogą to jak można mieć niesprawny jeden tylko kluczyk i jeszcze doprowadzić do rozładowania aku.....nie to żebym krytykował ale autorze:o auto trzeba trochę dbać :wink: :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Raczej na 99% tak jest a swoją drogą to jak można mieć niesprawny jeden tylko kluczyk i jeszcze doprowadzić do rozładowania aku.....nie to żebym krytykował ale autorze:o auto trzeba trochę dbać :wink: :wink:

ako mam sprawny prąd jest.... tylko i aż zamek w drzwiach mi poszedł :/