Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zarezerwowałem sobie to auto ale zanim je kupię może ktoś go zna?

http://allegro.pl/bmw-320d-xdrive-demo-salon-i3742407870.html

VIN: WBAPP71060A618688

Mam obawy co do 125kkm po Warszawie i okolicach.

Sprawdzałem jednego xDrive z tego samego roku, też Warszawa i na kolumnie kierownicy ma stuki - auto stoi w Rawie Mazowieckiej. Ma przebieg niecałe 70000 km.

Nie mam BMW więc pytanie czy cena jest odpowiednia/niska/wysoka?

Dziekuję, pozdrawiam

Opublikowano
Kupiony w salonie, więc w czym problem. Wszystko możesz tam sprawdzić.

Tak wiem, że mogę sprawdzić ale jestem z okolic Oświęcimia i wiem, że muszę mieć upoważnienie od właściciela bo bez tego ani w Bielsku ani w Katowicach mi tej historii nie podadzą (pytałem).

Opublikowano
Kupiony w salonie, więc w czym problem. Wszystko możesz tam sprawdzić.

Tak wiem, że mogę sprawdzić ale jestem z okolic Oświęcimia i wiem, że muszę mieć upoważnienie od właściciela bo bez tego ani w Bielsku ani w Katowicach mi tej historii nie podadzą (pytałem).

Dzisiaj byłem w Bielsku i sprawdzałem dwa auta i wszytsko dostałem jak na dłoni. Tylko trzeba się zjawić osobiście bo przez telefon nie podają.

Opublikowano
Drzwi inny odcień, reflektory ciemne – wróżenie z fusów przy takiej jakości zdjęć. Auto z polskiego salonu z pełną historią wg zapewnień sprzedawcy więc z czym problem. Uzgodnić z sprzedawcą, że w przypadku wizyty w ASO, gdy wyjdą nieprawidłowości co do przebiegu i bezwypadkowości zwraca kasą za przegląd i po sprawie. :cool2:
Opublikowano

Wy z tym odcieniem tak na powaznie?!

Brak dekielkow - przynajmniej widac, ze w Polsce uzytkowany:)) Wam nigdy nie ukradli?

Ja bym ruszyl sprawdzic, z tych zdjec nic nie widac. Wyposazenie przecietne, ale moze na polskie warunki faktycznie to jest "full"

Opublikowano
X drive kosztuje, wersja wyposażenia jest ok. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Mi się podoba :) :D :D :D

Pozdrawiam,

Karol

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam obawy co do 125kkm po Warszawie i okolicach.

Sprawdzałem jednego xDrive z tego samego roku, też Warszawa i na kolumnie kierownicy ma stuki - auto stoi w Rawie Mazowieckiej. Ma przebieg niecałe 70000 km.

Ogólnie spodziewaj się zużycia jak ~250 tys po zachodnich drogach, może ciut więcej. Stuków się nie ustrzeżesz, ja sprowadzalem E91 była idealna, 80 tys na naszych drogach i magiel niestety dostał swoje. Nie wiem czy w F10 coś poprawili, czy też to przez wspomaganie elektryczne jest inny magiel, ale zrobiłem 30 tys i jest jak po zakupie.

Weź VIN, podjedź do Sikory, podadzą Ci historie raczej bez problemu ;)

Opublikowano

Nie no z tym 250 to chyba trochę przesada skoro to nie handlarz/leasing/firmówka. Tą o której pisałem użytkowała Coca-Cola (leasing). Po fotelu widać było, że miała dużo wejść/wyjść :)

U Sikory byłem, tak jak napisałem tak zrobiłem i... no nie jest tak 'bez problemu'. Bez problemu podają przebieg przy ostatniej wizycie w ASO - było 119kkm w sierpniu tego roku. Czyli auto robi jakieś 2kkm/miesiąc. Nie wiem, czy to możliwe po naszej stolicy ;)

Danych szczegółowych nie podali. Poprosiłem Pana (ale zabawa, nie ma co ;) ) aby odpowiedział na 3 pytania Tak/Nie:

Czy silnik OK?

Czy skrzynia OK?

Czy było coś w ASO malowane?

Test przeszedł pozytywnie ale szczegółów nie może powiedzieć.

Podobną historię miałem z dwoma innymi serwisami BMW i twierdzę, że to jednak standard - trzeba mieć upoważnienie aby dostać pełną dokumentację.

Opublikowano

Nie do końca. Od tej od Coca-Coli wziąłem ksero DR i oświadczenie właściciela (firmy leasingowej), że zgadza się na sprawdzenie auta w ASO przeze mnie.

Nie kupiłem bo:

1. Stuki na kierownicy.

2. Wymieniane obie lampy z tyłu - nie naraz. Najpierw jedna, jakiś czas druga.

3. Mocno wytarty boczek fotela kierowcy - jak na swój przebieg.

4. Skórzana tapicerka w kolorze kremowym (fabryka) była w kolorze jasno brązowym.

Auto wyglądało jakby było firmówka dla każdego, kto potrzebuje a nie auto przypisane do jednego pracownika.

Zaproponowałem partycypację w kosztach naprawy maglownicy/kolumny ale nie wyrazili zainteresowania.

Auto widziałem minimum 3 razy po 21 dni na All-gro obecnie go nie widzę.

PS

Taka uwaga dla wszystkich co serwisują auta w ASO:

Większość serwisów nie wpisuje powodu naprawy/wymiany danej części i np. nie wiadomo, czy lampy o których pisałem wyżej były wymieniane bo się zepsuły czy może ktoś dwa razy wpakował się w tył samochodu.

Podobnie jest z tą 'białą' - coś tam wpisane jest ale dlaczego to już nie. Nie wiem czy to przepis wewnętrzny ASO czy lenistwo serwisanta.

Opublikowano
W e90/e91 była akcja serisowa na lampy tylne w tym roczniku - tylko czemu nie wymienili obu na raz??
Opublikowano
Mnie jakiś miesiąc temu wymieniali lampy tylne u Sikory w ramach tej akcji.
Opublikowano

Jednak ten kraj to kraj znajomości. Jako, że nie dostałem pełnej historii serwisowej to 'uderzyłem' do znajomego co to ma znajomego co to ma znajomego itd w ASO BMW.

Okazało się, że auto miało zgłoszony problem z rozrządem i było tam coś robione ale nie wygląda to na pełną wymianę wg opisywanych tutaj procedur. Trochę mnie to zdziwiło ale musiałbym się wybrać do Wawy do serwisu z właścicielem i tam to wyjaśniać.

Raczej odpuszczę, bo przy przebiegu 125kkm to jednak trzeba by ten rozrząd robić a przynajmniej planować na najbliższą przyszłość.

Dodatkowo biorąc pod uwagę cenę auta + koszt rozrządu + to, że auto za miesiąc będzie o rok :) starsze to... poczekam.