Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż gdy podpiąłem swoją bunie pod komputer wyskakuje Opis błędu: układ świec żarowych. Kod błędu:8 i nie wiem gdzie dokładnie szukać przyczyny czy świece czy moduł świec żarowych, jak na razie nie mam problemu z odpalaniem auta. Także jak się ktoś z was spotkał z takim czymś to proszę o jakieś wskazówki :)

Jest to Model E46 320D, 136KM 2000r

z Góry dzięki i Pozdrawiam.

Opublikowano
kolego jakim programem zczytujesz błędy? bo bardzo niejasno to wytłumaczyłeś, podepnij pod inpe i jeżeli wyskoczy Ci błąd wszystkich 4 świec ( glow plug cylinder 1,2,3,4 zakładając ,że masz 2.0d) to rzecz jasna sterownik ale kiedy pokaże Ci np na 1 i 2 lub w innych kombinacjach to sam problem leży po stronie świec
Opublikowano
M47 nie ma sterownika świec, ma tylko prosty przekaźnik. Sprawdź, czy podaje napięcie na świece przed rozruchem na zimno (musi być poniżej 5 stopni na zewnątrz, bo tylko poniżej tej temperatury świece grzeją) i jeśli podaje napięcie na wszystkie świece, to przekaźnik masz dobry, a świece same w sobie do wymiany. Jak nie podaje napięcia na którejś albo w ogóle - to przekaźnik jest uszkodzony.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.