Skocz do zawartości

318i - dziwny kolor płynu chłodniczego i wynik z komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Odkopałem odczyt z komputera który kiedyś robił mi mechanik, obok błędu na zużytym elemencie mam tam rubryczkę "Mileage", czy to mój przebieg w milach?

Odkąd kupiłem samochód mam płyn dziwnie zabarwiony na brązowiasty kolor, bardziej ściekowy niż czekoladowy ( leję niebieskie borygo :roll: ),około 12 miesięcy temu miałem wymieniony zbiornik na nowy więc na pewno jest szczelny, silnik też miałem uszczelniany, myślałem że miesza się on z olejem ale jeżdżę tak już kilka lat i żaden mechanik mi tego nie wytknął, niemam śmietany na bagnecie chyba że w zimę. Co to może być?

Opublikowano

ok, z kolorem płynu wiem co jest nie tak, ogólnie trzeba by tam porządek zrobić z brudem:P, brudzi się od kamienia i rdzy od złej jakości płynu chłodniczego. Ale to dziwne bo lałem tylko ze stacji benzynowej płyn a tam chyba syfu niema...

niewiem teraz tylko co z tym przebiegiem :|