Skocz do zawartości

e46 cabrio/coupe problem z regulacja szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przez weekend miałem za zadanie wymienić siłownik zamka w drzwiach kierowcy, by się tam dostać musiałem wyciagnać szybe itp.

Nie było by w tym nic skomplikowanego aż do momentu założenia szyby...;/ tzn. szyba na aucie juz dopasowana do dachu , ale mam wrazenie ze sie opuszcza za niski i lekko haczy przy otwieraniu drzwi, lecz gdy zamykam drzwi nie dociaga jej do szczelin a wyskakuje na dach ..(opuszczenie szyby od srodka i ponowne zamkniecie pomaga ale jest to nie komfortowe) ..

poczym, wyciagnałem silniczek szyby opuscilem szybe o dwa zabki i faktycznie szyba opuscila sie nizej i idealnie sie zamykala, ale dzis rano znow szyba opuszcza sie tylko jakie 1cm-2cm..;/ i problem wraca....

Może ktoś pomoże ?

Opublikowano
Sugeruj sie przy zakupie tym czy klamke ciągniesz do góry czy do siebie przy otwieraniu auta , ja musiałem przerabiać nowy zamek. .
Opublikowano
Ogólnie jest problem z zakupem zamka bo w wersji sprzed modernizacji (którą akurat mam) były produkowane przez niecały rok :/ Nie wiesz czasem czy da się naprawić uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy częściami z zamka drzwi od anglika?