Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety jazda bez paliwa nie moze skonczyc sie dobrze :8) Poszukuje pompy paliwa do e38 :mrgreen: W Fusach i innych cena ponad 1000 :D Na allegro znalazlem tylko taka:

http://allegro.pl/item92142382_bmw_e38_740ia_pompa_paliwowa_vdo_w_stanie_idealnym.html

Moje pewnie glupawe pytanie: bedzie pasowac do 735 :?:

Opublikowano
pasowac pewnie bedzie,jak chcesz to moge podac telefon do goscia ktory handluje pompkami co prawda w Bydgoszczy,ale ma wszystko a na pewno ci powie czy to pasuje(0604960001) ja u niego bralem pompke 2 tyg temu i wszystko jest oki,facio podchodzi do sprawy profesjonalnie.pozdro
Opublikowano

Jak jest do 740iA to na pewno będzie pasować do 735iA :dance:

Jedno zastrzeżenie to numerki z pompy.

Powinnno być coś w stylu 1 183 947 albo ewentualnie 1 182 355

Jak się mylę to poprawcie :cool2:

AP
Opublikowano

Po wyglądzie sądzę, że będzie pasować.

Z tego co ostatnio patrzyłem do 735 udało mi się znaleść w sklepie na zamówienie nówkę za 350zł. Też wyrób VDO jak oryginał ale nie konfekcjonowany. Gwarancja jest, a że brak napisu VDO to cena ok, a do baku nikt na codzień nie zagląda żeby przyglądać sie napisom z zamiłowania. Grunt, że dobrze działa. :8)

-EDIT-

to jakiś mały sklep przy trasie nr 7 na odcinku Radom Kielce,

jak znajdę ich wizytówkę to podam numer na forum choć nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową...

Opublikowano

Dzwonilem do milych pan z Narbutta i powiedziano mi ze pompa do 735 i 740 jest taka sama.

Jednak dzisiaj to nie bylo juz moim problemem bo pompa zaczela dzialac :D O ile wczoraj nie bylo w ogole slychac jej pracy na wlaczonym zaplonie i nie podawala paliwa to dzis juz sie jej odwidzialo po jej wykreceniu :D

Wie ktos co moglo byc tego przyczyna :?: :?: Jakies zabezpieczenie przed spaleniem :?:

Opublikowano
Dzwonilem do milych pan z Narbutta i powiedziano mi ze pompa do 735 i 740 jest taka sama.

Jednak dzisiaj to nie bylo juz moim problemem bo pompa zaczela dzialac :D O ile wczoraj nie bylo w ogole slychac jej pracy na wlaczonym zaplonie i nie podawala paliwa to dzis juz sie jej odwidzialo po jej wykreceniu :D

Wie ktos co moglo byc tego przyczyna :?: :?: Jakies zabezpieczenie przed spaleniem :?:

Na polskim paliwie pomki szybko padają, osad sprawia, że się zacinają.

Potrząśniesz i znów chodzi albo nawet sama się odwiesi ale...

Jeżeli już raz miałeś taki objaw to trzeba bezzwłocznie pomkę wymienić i tankować tylko na sprawdzonych stacjach.

Szczerze radzę wymienić pompkę zanim znów się zawiesi na jakichś dołkach albo poprostu odmówi współpracy. Gdy samochód zgaśnie przy dużej prędkości zapomnij o wspomaganiu kierownicy i hamulców a wtedy nie jest przyjemnie !

Opublikowano
Jeżeli Cię interesuje, to spytaj kolegę "Grzesiek740" - wymieniał u siebie w 740 i kupował nieoryginalną ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)