Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc mam do was pytanie chcem kupic do mojej bmki e38 1.8 compact kupic zawieszenie. Sprezyny kupie pewnie firmy ENZO -35/-35 obnizajace ale nie wiem jakie do niego kupic amorki moze bilsteina b4 ale czy nie beda mi kola ocierac o nadkola bo beda za mienkie NA NASZE POLSKIE DZIURAWE DROGI. Prosze was doracie mi jakie kupic amorki a moze tez jakie sprezyny, ale oczywiscie za rozsadna cene nie stac mnie na jakies wypasione zestawy. ZA ODPOWIEDZ Z GORY DZIEKI :twisted2:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie chcę Ci tu wykładów robić ale po co Tobie obnizone zawieszenie. Właśnie na nasze drogi najlepsze jest w oryginale. Obniżysz auto, potem będziesz szukał miski olejowej, potem felg, a wszytko dlatgo bo potłuczesz to przez to obniżone zawieszenie. Sprężyny kup w zamienniku odpowiednik fabrycznych, a amorki załóż Bilsteiny B4 lub Sachsa - też zamienniki fabrycznych.

Jak nie masz za dużo kasy na przeróbki to lepiej staraj sie auto utrzymać w jak najlepszym stanie technicznym ale i fabrycznym - zawsze szybko sprzedasz, a i wygląda fajnie. Może zainwestuj w jakieś fajne felgi.

Pozdro - Krzysiek :D

P.S. To był głos rozsądku :P

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
ludzie i tak musze wymienic cale zawieszenie w mojm bmw bo mi padlo a ja was prosze zebyscie mi cos doradzili jakie sprezyny kupic mozecie podac marke i model oraz amork ja duzo nie chcem obnizac auta na maksa -40 albo -35 a alufelgi mam seryjne ale po zawieszeniu kupie drugie i ja was PROSZE DORADZCIE MI CO KUPIC najlepiej podajcie marke i model ZA ODPOWIEDZIE Z GORY DZIEKI
Opublikowano

co do obnizenia to producenci zalecaja wymiane amorkow gdy posadzisz ja bardziej niz 4cm.

co do samego obcierania o nadkola to troszke przesadzasz, ja w sumie w moich roznych bmw mialem 10 typow sprezyn, w e36 przy obnizeniu 6-7cm felgach 16' oponach 225 nic nie obcieralo wiec przy 35/35 bedzie spoko

Opublikowano
Ze swojego doświadczenia moge ci polecić sprężyny Eibach. Obniżają o około 35 mm. Zakładałem je do kilku aut i sprawdzały się rewelacyjnie, współpracują z orginalnymi amortyzatorami. Bardzo dobre jest też zawieszenie firmy KW. Obecnie jeżdze (naszczęście jeszcze tylko przez kilka dni) na zawieszeniu HR+amortyzatory KONI Sport. I tego zestawu zdecydowanie nie polecam
Opublikowano
O takie odpowiedz oczekiwalem Z GORY DZIEKI a moze masz jakies strony gdzie mozna kupic sprezyny pewnie kupie eibach jak doradzasz i amorki moze to zawsze taniej niz w sklepie JESZCZE RAZ DZIEKI :twisted2:
Opublikowano
ja bym kupil ale nie stac mnie na bilsteiny b8 a co myslicie nad polaczeniem bilstein b6 i sprezyn enzo -35 moze inne sprezyny doradzcie o jeszcze macie jakies strony w ktorych mozna je kupic
Opublikowano
Obecnie jeżdze (naszczęście jeszcze tylko przez kilka dni) na zawieszeniu HR+amortyzatory KONI Sport. I tego zestawu zdecydowanie nie polecam

dlaczego nie polecasz h&r?? ja mam h&r dolozylem na tyl amorki od m3 i jest rewelacyjnie, moze zalezy to od typu sprezyny to odrazu mowie ze jakie dokladnie mam to nie wiem..

Co do Weitec to przerabialem dwa komplety raz w audi i raz w bmw i osobiscie nie kupilbym ich wiecej (majac porownanie z innymi firmami), mialem wrazenie ze te sprezyny sa za miekkie .. jak audi jechalem z duza predkoscia i na naszych pieknych drogach bujnelo mnie gora dol to audi dobijalo w do gleby, na inncyh sprezynych zapominalem ze tam jest taki dol ..

Opublikowano
to wiec jakie polecacie sprezyny -40 jakiej firmy i model bo musze kupic amotyzatory bistein b4 i do nich sprezyny :twisted:
Opublikowano
dlaczego nie polecasz h&r?? ja mam h&r dolozylem na tyl amorki od m3 i jest rewelacyjnie, moze zalezy to od typu sprezyny to odrazu mowie ze jakie dokladnie mam to nie wiem..

Ja mam HR -60mm i amortyzatory Koni Sport. Sprężyna wcale sie nie ugina, na muldach samochód leci w powietrzu.

Najbardziej jestem zadowolony z Eibacha i te sprężyny z czystym sumieniem moge polecić.

Opublikowano
zalezy co kto lubi i tak naprawde musieli bysmy postawic obok siebie dwa auta zeby porownac jakie sie ma sprezyny (chodzi o twardosc)..... ja mam teraz okolo -50mm przod h&r i jestem bardzo zadowolony...