Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.xoutpost.com/wheels/wheel/bmw_wheel_193.jpg

Witam wszystkich. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam e92 320D. Obecnie jeżdzę na feldze 18 ". Posiadam Opony letnie o rozmiarach przód 235/35/18 oraz tył 240/35/18.

Przymiarzam sie do kupienia zimówek do mojego wozu. Chciałbym zakupić na tył Nokian WR A3 235/40 R18 95 V XL oraz Nokian WR A3 225/40 R18 92 V XL na przód.

Prosze o pomoc. Czy takie gumy o takich wymiarach będą pasować ? Czy to doby wybór na zime czy lepiej kupić 17 felgi i do tego dobrać oponę ?

Mam w piwnicy 16 zimowe ale uważam ze bedzie bardzo źle wyglądał e92 na 16 :)

Proszę doradzcie bo nie wiem co robić. Czy jest duza roznica w jeździe pomiędz 18 i 17 cali w zimie ?

Opublikowano

zależy ile jeździsz

ja miałem rok temu 18" na zimę to sprzedałem od razu po zimie, ponieważ takie wyrwy były, że rozwaliłem 3 koła (a miałem ASA a nie jakieś chńczyki)

teraz są 17" na zimę i wiem, że będzie dobrze, ponieważ we wszystkich poprzednich BMW zawsze miałem 17" zimą, w e92 pierwszej zimy także

jak mało jeździsz to mogą być te co masz, tylko pamiętaj, że po zimie stracą dużą w wyglądzie od soli

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja bym zakładał te 16" trochę chemii typu ironx lub 4nano rim cleaner i będą jak nowe ;)
Opublikowano
Ta jasne wywalaj siano w błoto... :cool2:

:idea: kup sobie najlepiej e92 4x4 na zimę na 21'' a na lato maszynę juz masz

Czytając każdy olejny Twoj post zastanawiam sie po co jestes na tym forum?

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano (edytowane)

Bo mnie wk*wia marnowanie kasy.....- przepraszam ............., moze mnie poniosło- każdy ma prawo robić co chce ze swoimi złotymi

Ale masz 100% racji, nie wiem co ja tutaj robię - zajmuje mój umysł bzdetami podczas gdy mam ważny życiowy cel o którym aktualnie nie myślę, a powinienem...

Tak więc moi mili chciałbym się z Wami pożegnać - dziękuję za wspólnie spędzony czas, za Waszą pomoc i uwagę- przepraszam jak kogoś uraziłem pisząc niekiedy kompletne bzdety (wynika to z rozpust aklkochlowych jakich się ostatnio dzień w dzień dopuszczam- 3 miesiące urlopu, nowa własna chata , więc chyba rozumiecie... ale KONIEC Z TYM jutro wracam do roboty...)

Ps , specjalne pozdrowienia dla Dziquska, Kacpercia,PatLove, Artuja i Amsata, Bezel141 ,K8vsV8 ,jnxa, skraba ,kamiloo98, wujekwaldus,olo46,turbojajko ,rivasi i oczywiście dla czerwony 330d i damianz- Miło było z wami pogawędzić - i dziekuję jeszcze raz za pomoc w wielu sprawach

Edytowane przez alduwiel
Opublikowano

wiem, rozumiem i przepraszam, tak osobiście to uwazam ,że to załosne tyle gadac i guzik się znać... juz Tu się nie pojawię... ale miło było Was poznać.

Życzę Wam wszystkiego dobrego

Ps szkoda ,że nie udało mi się poznać tego biesiowego o którym mi tyle napominaliście... Mnie chyba,aż tak wspominać nie będziecie...

Pozdrawiam i życzę spełnienia waszych marzeń.

Grzegorz

Opublikowano

po 1500 -1900 na allegro chodzą.

Ja dla osób z forum moge za 1200 zł - tylko trzeba wiedzieć że nie mam dekielków to jest koszt koło 50 zł :) Ale zanim sprzedam to pojade z nimi jeszcze do wulkanizacji - sprawdzić bo na nich nie jeździłem. Kupiłem e92 jakiś miesiąc temu i dostałem w pakiecie zimówki.

2 x Daytona DW 510 205/55/16

2 x Nokian WR 205/55/16