Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem od dwóch tygodni właścicielką bmw e91 z 2006 roku. Podczas kupowania samochodu nie zauważyłam w nim paru defektów, chodzi mi szczególnie o nawigację, która pokazuję mi tylko samą strzałkę, nie pokazując mapy, kilometrów i czasu pokonania trasy. Również mam problemy z radiem. Odbierają mi w Szczecinie tylko dwie stacje radiowe, wyjeżdżając z miasta mam tylko szum w radio. Nie wiem czym to jest spowodowane. Jeśli ktoś mógłby mi odpowiedzieć bardzo byłabym wdzięczna.

Opublikowano

Witaj,

Napisz dokładnie jaką masz nawigację business czy professional ( mały czy duży ekran jest we wnęce) ?

Z tego co wiem nawigacja działa z płyty CD lub DVD, czy jesteś w posiadaniu takowej?

Stacje radiowe wyszukujesz czy tylko zmieniasz zapisane stacje (możliwe że stacje zapisane przez poprzedniego właściciela mają inne częstotliwości)

Opublikowano

Witam, jeżeli masz navigację z małym wyświetlaczem i na radiu pisze bmw navi business to nic innego nie zrobisz, ta nawigacja wyświetla tylko strzałki i nie ma widoku mapy.

widok mapy jest w nawigacji professional(radio z dwoma czytnikami CD/DVD) i wiekszym wyświelaczem.

Opublikowano

hym, ale w business mi pokazuje planowy czas dojazdu, i ile kilometrów jeszcze zostało (w prawym górnym rogu chyba)

napisz coś wiecej, bo rozumiem ze płytę wkładasz jak widzisz strzałki a nawigacja działa po wpisaniu adresu kieruje Cię?

może masz coś ze wzmacniaczem, albo z płetwą-anteną

Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.

Nawigacja jest business. I nie mam porównania czy jest to mały czy duży ekran, ale ma wymiary 14x8 cm.

Mam płytę z nawigacją, ale nie oryginalną.

Stację radiowe wyszukuje sama.

Nie pokazuje mi kilometrów, ani czasu przejazdu, wyświetlane są tylko kreski.

Opublikowano
Masz navi biznes z małym wyświetlaczem i będzie pokazywać tylko strzałki , które poprowadzą Cię dość dokładnie do celu ( dla jednych to wada dla innych zaleta z uwagi na prostotę tego systemu ) . Jeśli chcesz nową mapkę ( 2013 r.) sobie nagrać to wejdż tutaj viewtopic.php?f=91&t=203703&start=105 i po wypaleniu będzie działać bez problemu uwzględniając nowe trasy , czas przejazdu , osiągnięcia celu , ile kilometrów do celu , trasę najszybszą , najkrótszą , autostrady płatne lub bez płatności ( wszystko do ustawienia w menu iDrive ) oraz wszelkie przybytki radości w twojej okolicy :) . Co do radia to wystarczy jak na wyświetlaczu zaznaczysz funkcję automatyczne wyszukiwanie stacji i radio samo zaprogramuje wszystkie dostępne stacje w Twoim regionie . Jak będzie problem to pisz :wink:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Własnie wypalam płytę, tylko druga część z mapą polski. Radio wyszukuje stacji ale żadnych nie znajduje, ewentualnie ręcznie znajduje RMF i Zetke
Opublikowano
Jeśli wyszukuje ręcznie to wciśnij pokrętło na opcji SET i zaznacz zakładkę SAVE a stacja trafi do pamięci urządzenia .
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/