Skocz do zawartości

sprawdzajcie temperature silnika!!! WYMIANA TERMOSTATÓW

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 603
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
u mnie temperatura trzymała na poziomie 50 stopni więc wymieniłem termostat i teraz temperatura jest 62 - a to mi się wydaje dalej za mało, czy ma ktoś jakieś propozycje jaka może być przyczyna?
Opublikowano
kupiłem w ASO xd magiczne 160 zł kosztował :) i się właśnie zastanawiam czy jest jeszcze jakiś czujnik, który pokazuje tą temperaturę w ukrytym menu?
Opublikowano
no dokladnie, i pierwsze wskazanie to temperatura silnika a nastepne to temperatura otoczenia, i na pierwszym wskazaniu po wymianie termostatu mam dalej 62 stopnie celcjusza
Opublikowano
czyli w takich warunkach miejskich jest możliwe uzyskanie tak niskich temperatur? bo powiem wam szczerze, pierwszy raz się spotykam z czymś takim, wszystkie auta co mam to wskazówka pionowo na 90 stopniach stoi
Opublikowano
Mówisz o tym czujniku w głowicy? A wie ktoś może jak go sprawdzić?

Poczytaj od początku wątek to na pewno będziesz wiedział jak go sprawdzić :cool2:

Opublikowano
kolego, poczytaj :) napisałem ze sprawdzam w ukrytym menu i temperatura jest 62 stopnie :)

To teraz oglądnij sobie filmik który wysłałem wyżej to może coś Ci się uda znaleźć :cool2: więcej niż w ukrytym menu 7.

Opublikowano
tak kolego, oglądałem Twój filmik i muszę przyznać, że urządzenie bardzo ciekawe, ale nie będę kupował żeby porównać temperaturę :P w ukrytym menu powinny wyświetlać się parametry z czytywane z czujników , a mój problem polega na tym, że nie wiem który czujnik/część jest popsuta/źle działa. Wymieniłem jeden termostat jaki mam w silniku N47 , temperatura podniosła się o okolo 10 stopni w stosunku do tego co było ale do temperatury 90 stopni jeszcze 20 brakuje ;)
Opublikowano
Poczekaj kolego do lata np. temperatura +27+30 st C stoisz w korku klima na max i inne?? zobaczysz wtedy czy ci nie podskoczy.Nasze samochody mają bardzo wydajne chłodzenie silnika.Sprawdź czy cała chłodnica(zwłaszcza dół) jest gorąca. Jeśli nie, to termostat blokuje i jest ok. Jeśli w tych temp. cała jest gorąca, to termostat przepuszcza i jest do bani .
Opublikowano
kolego, poczytaj :) napisałem ze sprawdzam w ukrytym menu i temperatura jest 62 stopnie :)

To teraz oglądnij sobie filmik który wysłałem wyżej to może coś Ci się uda znaleźć :cool2: więcej niż w ukrytym menu 7.

Wiesz że gdzieś dzwonią ,ale nie wiesz w którym kościele,

kolega Zor0 pytał się o coś innego poczytaj jego posty od początku :D

Opublikowano

Wiesz że gdzieś dzwonią ,ale nie wiesz w którym kościele,

kolega Zor0 pytał się o coś innego poczytaj jego posty od początku :D

Śmietnik to nie ten dział !!!

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem termostaty egr i wody zakupione w aso i inpa pokazuje 138 stopni wiatrak się nie załącza, a jak dziś wróciłem z miasta tylko byłem bez laptopa to wiatrak się załączył :mad2:

inpa normalnie wiatrak działa

sprawdziłęm węże są w miare miękkie

o co chodzi z tą temperaturą miał ktoś taki pzypadek?

czujnik temp, pompa wody?

mam bład czujnik temp oleju i jak wchodze w historie to pokazuje mi dokładnie kiedy on wyskakuje i tam też jest podana temp silnika i pokazuj 96st albo 92st