Skocz do zawartości

[Opinie] Zawieszenia firmy JOM, Ta-Technix, MTS-Technik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialbym uslyszec od Was opinie na temat zawieszenia firm JOM, Ta-Technix, MTS-Technik. Nie sa one tak naprawde drogie, niby wszystkie posiadaja TUV.

Mozliwe, ze ktos juz z Was ma takie zawieszenie. Interesuja mnie gwinty.

PZDR

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A więc tak:

TA technix i mts to ten sam chińczyk z inną naklejką.

Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy:

E30 - dużo sztywniej niż seryjnie, słabe wybieranie nierówności, w zakrętach auto mniej się przechyla. Niestety po założeniu straciłem wyczucie masy auta i rzucenie auta boikiem z masy przy prędkościach powyżej 80 stało się bardzo trudne. Dodatkowo przód ma tendencję do nurkowania.

E36 - prowadzenie dużo lepsze niż seryjne, ale każda, nawet najmniejsza nierówność jest odczuwalna jak walnięcie młotkiem w tyłek. Masę auta da się wyczuć bezproblemowo, w zakrętach się nie przechyla, można dużo szybciej wchodzić w łuki ale komfortu zero.

Mam porównanie do :

Koni sport - dużo lepsze tłumienie + możliwość regulacji

ISC/K-sport/BC Racing - o dziwo komfort na bardzo wysokim poziomie, przechylanie w zakrętach nie występuje, czucie auta na najwyższym poziomie

B6 - w moim odczyciu wypada podobnie do Koni sport

Pozdrawiam

Cybul