Skocz do zawartości

Urwana śruba pompy wody M43 w bloku silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kieruje do was pytanie czy znacie jakieś podwórkowe metody odkręcania urwanych śrub z bloku silnika? Ponieważ dziś rano mój nie udolny mechanik oznajmił mi iż nie jest w stanie wkręcić pompy wody ponieważ ukręciła się jedna ze śrub. A że nie posiadam warsztatu i muszę zrobić to szybko na podwórku to pytam się was :). Poniżej zdjęcie ukazuje aktualny stan:

http://images.tinypic.pl/i/00458/oonk9vzem8pp.jpg

Dziękuję wszystkim za wszelkie rady.

Edit* - Kontrą 2 nakrętek już próbowałem niestety nic nie daje.

Opublikowano
Co to kuźwa za mechanik co urwał śrubę i nie może sobie dalej z tym poradzić? Zrób tak jak darek K napisał. A jak nie masz spawarki to pomogą ci wykrętaki dostępne w każdym sklepie z narzędziami np. w casto.
Opublikowano
jeeszcze jak by sie ukreciła przy samej obudowie to ok, wiekszy problem a tu masz 2 cm śruby ... dwie nakretki nakrec i skontruj je i bez problemu powinno pójść, tylko nie ciagnij na maksa od razu tylko delikatnie prawa lewa
Opublikowano
Niestety geniusz innych szkodzi nam samym, a zwłaszcza jak chodzi o samochód. Starałem się nakręcić 2 nakrętki i odkręcać je powoli tak jak napisał to Kamil, ale niestety sruba której użył (mechanik od siedmiu boleści) musiała być albo jakaś ciulowa albo po prostu stara i zaraz przy pierwszym lekkim odkręceniu zerwała się do prawie samej obudowy. No nic, skręciłem tą pompe na 3 śruby i postaram sie dojechac do innego mechanika by to zrobił, raczej nie wydaje mi sie by pompa sie poluzowała czy coś podczas jazdy (wkoncu jest na 3 srubach).