Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie od kilku dni pompka progowa w mojej Basi :) bardzo głośno burczy podejrzewam , że niedługo zakończy swoją pracę i moje pytanie jest jak się do niej dobrać ?
Opublikowano
Jak odróżnić to buczenie on normalnej pracy. Czy może mieć to coś wspoólnego z pompa w baku i pływakiem gdy pokazuje cały czas inna wartos paliwa ??
Opublikowano
200 000 i pompki sie kończą, zaoszczędzisz na zamienniku i będzie tak głośno chodzić jak zużyty orginał - idzie przywyknąć ;)
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
Podłączę się pod temat ,mianowicie wczoraj zacząłem również słyszeć i czuć owe buczenie spod fotela i sprawdziłem w internecie że może to być ta pompa. Dziś chciałem zapalić auto i przez kilka minut próbowałem i kręciło silnikiem ale nie mogła złapać, w końcu za którymś razem zapaliła. przyjechałem pod dom i zgasiłem i znowu chciałem spróbować i dalej to samo, sprawdziłem wogóle czy słychać pompke i syczenie pod maską ale nic takiego nie było. Następnie zaczęła pracować pompa ponownie i zapaliła. Czy mogło się tak zdarzyć że pompa się wyłączyła bądź zacięła i znowu zaczęła działać? Czy jak podczas jazdy przestanie pracować i silnik mi zgaśnie a mam automatyczną skrzynie to coś w niej się może zepsuć? Nie chcę kupować orginała czy jakieś drogiej pompki, taka do 250-300zł da radę?
Opublikowano

kolega Marcin330d z postu wyżej napisał mi ,ze kupił zamiennik który na allegro kosztuje 140zł i zrobił na niej już 70tys i działa dalej tylko jest bardziej głośna od oryginału ale hula bez problemu to ja właśnie się na taką zdecyduję .

A w trakcie jazdy jak Ci siądzie to raczej motor zgaśnie bo tak miałem wczoraj ale zaczęła przerywać i bardzo motor słabł i też mam automata co do skrzyni to nic nie popsuje jeśli motor zgaśnie

Opublikowano
u mnie objaw padniętej był taki że na postoju jak wcisnąłeś gaz na maxa to dochodziła do np 3 tys obrotów ( oczywiście zależne od zużycia pompy) Dodam, że słychać ja nawet jak silnik pracuje. Kiedyś mi tu facet na forum napisał: zaoszczędziłeś to teraz słuchaj :cool2:
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę