Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z e60 3.0 d rok 2004 auto bez wypadkowe dostałem je w spadku po ojcu pierwszy właściciel.Od ponad 3 miesięcy walczę z rozładowującym się akumulatorem po nocy. Auto stało w servisie Bmw Rawski i się poddali.W aucie w czasie spoczynku w który nie chce przejść pobiera 0,2A.W aucie zostały wymienione elementy na nowe akumulator oryginał bmw , klema minusowa,sprawdzony rozrusznik alternator,nowe świece nowy sterownik świec żarowych, nowe koło pasowe . W serwisie w geście rozpaczy wyjęli nawigacje , telefon nokia , zmieniarkę płyt,jeża w nagrzewnicy a ona i tak pobiera 0,2A.Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie gdzie szukać problemu z tym prądem. Potrzebuje kontakt do elektryka dobrego co ten temat będzie w stanie ogarnąć w okolicach Bydgoszczy , Torunia.Mam wydruki z kompa błędów brak w aucie wszystko działa masakra z góry dziękuję za podpowiedzi gdzie może być usterka pozdrawiam.

1. viewtopic.php?f=73&t=117891

2. :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano
W e60 popularnym problemem jest regulator napięcia w alternatorze. U mnie on powodował rozładowywanie akumulatora. W moim przypadku na zimnym silniku przez pierwszych kilka kilometrów nie było ładowania, wracało dopiero gdy silnik i jednocześnie regulator się nagrzały. Sprawdź ładowanie na zimnym silniku, zaraz po odpaleniu auta, ewentualnie jeśli nie masz miernika to zostaw auto u jakiegoś innego elektryka bo jak widać Ci Twoi fachowcy nie wiele potrafią.
Opublikowano

Mozesz podpiac miernik pradu pomiedzy kleme a akumulator i systematycznie wyjmowac bezpieczniki.

Moze trafisz w ten sposob na obwod, ktory pobiera dodatkowy prad.

Mozesz rowniez programowo wymusic "uspienie" samochodu i zobaczyc czy wtedy bierze mniej pradu.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.