Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem kilka dni temu auto , oczywiscie bmw e36 coupe 1.8is z 140konnym silnikiem.. I mam pewien problem , mianowicie kiedy się nia konkretnie rozbujam i juz zaczynam hamować to strsznie lata mi kierownica.. To mogą byc jakies koncówki drązka czy co ? Jeśli tak to jakie bedą tego koszta ?

To moj pierwszy temat , jesli nie ten dział to sorki :)

Opublikowano
Zabierz nowo nabyte autko na stacje diag.tam na stanowisku kontroli ,za ok.20 zł sprawdzą stan zawieszenia.Jeśli poprzedni właściciel zaniedbywał sprawę i od dawna jezdził z krzywymi tarczami,to do wymiany mogą być również niektóre elementy układu kierowniczego np.końcówka drążka lub sam drążek.Tarcze wymień.
Opublikowano
zależy jakiej jakości tarcze chcesz bo mogą kosztować 700zł a mogą i 400 więc zalezy czy chcesz mieć markowy produkt czy byle jaki
Opublikowano

Jak masz zwykłe tarcze to na przód można za 250 - 300zł znaleźć dobre , ale jak masz wentylowane , to tak jak pisze kolega wyżej.

Chyba , że masz znajomego w autolandzie to przy 60% zniżce za wentylowane , nawiercane razem z klockami zapłacisz 500zł firmy MG ( za komplet przód i tył) mam u siebie tarcze i klocki tej firmy i nie narzekam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taki efekt, po za tarczami mogą dać miekkie tuleje wahacza, oraz wywalona przekładnia, o czym sam doświadczyłem w moim e30. Niby nie stukała, luzu nie miala, ale jak wymieniłem na nową, to bicie przy hamowaniu nagle znikneło.

PZDR>

Opublikowano
Kolego wejdz sobie na czescidobmw.pl tam za tarcze na przod zmiescisz sie w 400zl (same tarcze) ATE power disc
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^