Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczące dziwnego jakby buczenia, trzeszczenia przy wolnej jeździe z prawego koła przedniego

slysze ten dzwiek gdzieś tak od 20km/h do 60km/h tak jakby coś buczało trzeszczało ewidentnie słyszę to z prawej strony z przodu,

pedał hamulca nie bije podczas hamowania nie trzepie kierownicy bynajmniej nie odczuwam nic takiego.

Słychać tylko tak jak sie wolno jedzie 20-40 to słychać to najbardziej, powyżej 60 nie słyszę nic takiego

dopiero jak zwalniam przed światłami to zaczyna być słychać z powrotem to coś przy niskiej prędkości .

Co to może być i czego to wina ?

Opublikowano
blaszana osłona tarczy hamulcowej? jak nie zrzucisz koła, nie wsadzisz tam głowy i sam nie zobaczysz co i jak wygląda, to trochę wróżenie z magicznej kuli.
Opublikowano
Albo osłona , albo podnieś autko i zakręć kołem i zobacz czy jest opór ( może nie cofa się tłoczek hamulca).
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Od wczoraj mam podobny problem jak kolega powyżej. Podczas jazdy słychać takie trzaski jakby przednie prawe koło tak jakby coś przycierało. Podniosłem koło na lewarku i przekręciłem i nic nie słychać. Podniosłem też drugie i tak samo jak pierwsze też nic nie słychać. Nie odkręcałem jeszcze kół aby bardziej to sprawdzić więc nie wiem czy coś z hamulcami ale myślę że w sobotę to zrobię. Dodam że to występuje przy prędkościach od 15km/h i tak do 45km/h. Jak zbliżam się do świateł to poniżej 15km/h cisza. A jak ruszam to od 15km/h znów słychać. Czy autor tego postu rozwiązał swój problem.Proszę o odpowiedz.
Opublikowano

witam kolego zdjąłem oba koła i obstukałem tracze te ranty okazało się ze to tak tarło dziwnie

sprawdź tez czy odbijają klocki dobrze .