Skocz do zawartości

ciężko pali ale tylko na zimnym silniku Vanos 2.0 bez gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja mam koledzy takie pytanko, bo mi ciezko pali,i smierdzi benzyna przy zapalaniu, ale tylko na zimnym silniku, wymieniłem już uszczelke pod głowicą( bo była uwalona),pompe wody, termostat, świece, cewki, uszczelniłem pokrywe silnika, komp nie pokazuje nic... i teraz myśle co dalej bo problem nadal jest, ale podkreślam, tylko na zimnym silniku... jak jest zagrzany, nawet troche, np po jeździe stoi nawet 5 godzin, jak tylko wskazówka nie jest na całkowicie zimnym to bardzo dobrze zapala. a na całkowicie zimnym, jak zapali to trzęsie silnikiem jakby nie chodziła na wszystkie gary, przechodzi jej to dopiero tak po 8 kilometrach... dodam że jak ją trzymam na obrotach powyżej 1 tyś to działa normalnie, ale jak stoję na wolnych obrotach w korku czy na światłach to trzęsie ją na boki... a ciężko mi ją trzymać na obrotach jak stoję bo mam automata i sami wiecie... autko bez instalacji gazowej... i teraz pytanie, czy za to może być odpowiedzialny czujnik położenia wału???
Opublikowano
dodam jeszcze iż właśnie przed chwilą zaobserwowałem że leje się z tej puszki do regulowania ciśnienia paliwa... tzn nie konkretnie z niej tylko z wężyka tuż nad nią, do tego co jest do niej podpięty, czy jak się z niego leje to znaczy że dale za duże ciśnienie???
Opublikowano
Witam mam ten sam silnik tylko ze manual tez bez gazu i włąśnie mam ten sam probblem ze trzęsie sie silnik i śmierdzi benzyną ale u mnie zawsze dobrze pali
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wybaczcie koledzy, byłem w delegacji i nie miałem internetu. Problem nadal mam w aucie i niebawem chyba będę znał przyczynę. Podejrzenia to 1.Przepływomierz, albo 2. Sterownik od kompa. Wszystkie inne pomysły wyczytane na forum już sprawdziłem, to są ostatnie dwie opcje... Tak myśle :D
Opublikowano
dodam jeszcze iż właśnie przed chwilą zaobserwowałem że leje się z tej puszki do regulowania ciśnienia paliwa... tzn nie konkretnie z niej tylko z wężyka tuż nad nią, do tego co jest do niej podpięty, czy jak się z niego leje to znaczy że dale za duże ciśnienie???

z tego wężyka nie może się lać paliwo

masz uszkodzony regulator ciśnienia