Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szykuje sie do zmiany paska rozrzadu Pani w sklepei z oryginalnymi czesciami od bmw (wawa) powiedziala ze pasek to waznarzecz i tu nie powinno sie zamiennikow stosowac.osobiscie sie zgdadzam ale moje pytanie brzmi.pasek u niej kosztuje 190+50 jakas 1 rolka wazna a tu znalazlem http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=91464761 pasek i 3 rolki czy to dobra rzecz z tej aukcji czy nie prosze o odpowedz
Opublikowano
pasek i rolki wyminiasz co kilka lat, więc oszczędność nawet 100 zł, to żadna oszczędność - zwłaszcza jeśli w perspektywie można mieź koniczność remontu silnika - pani ze sklepu miała rację, a cena jaką podała jest dośc dobra - z tego co pamiętam, to rozrząd do M40 jest droższy niż do M20 - kupuj Gates i tylko nówkę ze sklepu - z paragonem, czy fakturą, w razie czego gdzie będziesz potem jeździł za gościem z allegro jak Ci pasek strzeli (oby nie :wink: )

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Czyli w M-40 mamy pasek i jedną rolkę napinającą? Zgadza sie bo też chce zmienić pasek w swojm aucie
Opublikowano
pasek i trzy lub dwie rolki to raz a dwa również polecam pasek gatesa a rolki ten kolo na aukcji miał oki pod warunkiem ze to jest to co pisze,paska bym z aukcji nie kupował.pozdro
Opublikowano

pasek i 3 rolki calkowity koszt takiej roboty u nas 500. Pasek gates, rolki skf albo rouville, innych nie zakladam(chyba ze na zyczenie klienta)

pozdr

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
W M40 jest pasek, rolka napinającą i 2 rolki prowadzące. W razie potrzeby mozna wymienić się też uszczelniacz wałka rozrządu ( jak cieknie ) Przy okazji jest dobry dostęp do teromstatu i do paska klinowego. U mnie wymiana u dobrego fachowca to 80 zł i około 2 godzin pracy Pozdro.
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano
witam.a czy moze ktos podac adres sklepu w warszawie w ktorym mozna kupic dobry rozrzad do e30 m40b16 po nie zawyrzonej cenie?znalazlem jakies oferty na allegro ale z tamtad to troche strach sie bac :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupilem kiedys tu :

http://www.allegro.pl/item81027750_81027750.html

jak widac gates i skf a cena byla nizsza, a czesci markowe, nawet roleczka prowadzaca ta najmniejsza byla taka sama jaka zalozyli w serwisie BMW poprzednio, co ciekawe obie byly identyczne i ta orginalna nie miala oznaczenia bmw tak jak i ta nowa :). Wszystko bylo w pudelku SKF, do tego pasek Gates`a. Ogolnie jestem z zakupu zadowolony.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Ja tydzień temu zmieniłem rozrząd radze uważać bo są dwa napinacze rożnią sie odsadzeniem tylko 0.5mm i dwie rolki prowadzące . Pasek założyłem DACo bardzo dobry rolki prowadzące FebI a napinacz SkF.

kompletny rozrząd kosztował mnie 270zł ..

Opublikowano
Kupiłem już pasek. Chciałbym się sam wziąć za wymianę. Na co zwrócić szczególną uwagę ??
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg