Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Bardzo bym prosił posiadaczy BMW F30 o zrobienie fotki wnętrza w nocy, a dokładnie

chciałbym zobaczyć jak w nowszej konstrukcji wyglądają światełka typu ''Ambient'' .

W E90 były głównie po 2 diody z tyłu i przodu takie pomaranczowe, a nie wiem jak to teraz jest w F30.. czy dodali

może klamki lub coś innego.

Mowa oczywiście o podświetleniu dyskretnym.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Są po dwie diody w podsufitce z przodu oraz z tyłu.

Można zmieniać kolor pomiędzy pomaranczowymi białym (sport i Classic).

Dodatkowo są diody pod Listwami w drzwiach -przód i tył (tez zmieniają kolor ).

Zdecydowanie lepiej prezentuje sie kolor pomarańczowy , bialy jest mniej widoczny .

Jak pykne fotkę to ci wrzuce.

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Mam u siebie ten pakiet oświetlenia.

Tych diód jest nieco więcej niż kolega wyżej napisał. :wink:

Oprócz tego,że podświetlane dwu-kolorowo są listwy i wspomniane diody w podsufitce z przodu i ztyłu to jeszcze w drzwiach podobnie jest z klamkami wewnątrz i przestrzenią na nogi pod deską rozdzielczą(wszystko biało lub czerwono)

Dodatkowo dochodzą jeszcze podświetlane lusterka w osłonach od słońca(standardowo nie ma).

Z kolei na zewnątrz(na biało) podświetlana jest przestrzeń pod drzwiami(przy ich otwarciu) i klamki na zewnątrz auta.

Z całą pewnością nie jest to must have ale fajny "smaczek", który dodaje nieco uroku wnętrzu w nocy.

Opublikowano

Napisałem tylko o oświetleniu "dyskretnym" ,czyli tym które się świeci podczas jazdy.

Resztę pominąłem to fakt :wink:

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Jasne. Ja tylko doprecyzowałem bo w katalogu z tego co pamiętam nie ma wszystkich szczegółów dotyczących tego pakietu.

W trakcie jazdy świecą diody w podsufitce, listwy i klamki w drzwiach(wewnątrz) oraz oświetlenie na nogi.

Opublikowano
Jasne. Ja tylko doprecyzowałem bo w katalogu z tego co pamiętam nie ma wszystkich szczegółów dotyczących tego pakietu.

W trakcie jazdy świecą diody w podsufitce, listwy i klamki w drzwiach(wewnątrz) oraz oświetlenie na nogi.

Wnioskuje po tym, że zaszła naprawdę fajna ewolucja jeżeli chodzi o oświetlenie dyskretne.. ja że tak powiem

uwielbiam te świecidełka i zwracam na nie dużą uwage ;)

Także prosze nadal o fotki

Opublikowano
Jak znajdę chwilkę to postaram sie coś pyknąć dzisiaj wieczorem a jak mi sie nie uda dzisiaj to dopiero w środę :|
Opublikowano

Dopiero po tym co napisał Spidi ,zauważyłem ,że jest podświetlenie "dyskretne" w nogach podczas jazdy.

Myślałem,że tylko podczas otwierania drzwi świeci :wink:

Natomiast,przynajmniej u mnie nie ma podświetlenia klamek wewnętrznych.

Jest tylko listwa ,od której się odbija światło i pada na klamkę.

Według mnie to daje błędne złudzenie...ale mogę się mylić.

http://images61.fotosik.pl/154/50ec0498b3db74c8m.jpg

http://images61.fotosik.pl/154/5b37a712f27f85fdm.jpg

Zdjęcia w nogach nie robiłem,bo kiepsko widać,przynajmniej robiąc telefonem :wink:

Aha i jest jeszcze dioda oswietlajaca miejsca na napoje :)

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Sory za jakość ale zapomniałem zabrać statyw a z ręki w nocy ciężko coś sensownego pstryknąć...

http://imageshack.us/a/img534/9647/lcam.jpg

http://imageshack.us/a/img542/1369/vrs9.jpg

Loop ja z kolei teraz po Twoim poście przyjżałem się klamkom i faktycznie nie ma tam diód - tak jak napisałeś to właśnie światło z listwy pada na nie i odbija się w taki sposób, że wygląda jak były by dodatkowo podświetlone. Mój błąd.

Na zdjęciu nie widać też światła na nogi(jest dość dyskretne ale siedząc w aucie da się to zauważyć.

Opublikowano

Podswietlenia miedzy słupkami nie ma.

W serii 1 (f20) występuje to w wersji bodajże Urban , bo mam tez w rodzinie f20 w wersji sport i tez to nie występuje.

A co do f30 to nie wiem , czy jest to w jakiejś innej wersji , moze mnie ktoś oswieci :wink:

Widzę , ze sie bardziej do zdjęć przylozyles Spidi niż ja :D

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Bardzo dziękuje za fotki. A nie ma czasem podswietlenia na slupkach miedzy drzwiami tyl / przod ?

U mnie jest.

Primator
Opublikowano
A jaka masz wersje wyposażenia , skoro masz ?

Modern. Z tym że chyba te lampki były częscią opcji "pakiet dodatkowego oświetlenia".

Primator
Opublikowano

Ja mam M-pakiet i pakiet dodatkowego oświetlenia i chyba czegoś takiego nie mam - przynajmniej jak dotąd nie zwróciłem uwagi. :roll:

Zerknę wieczorem jak to wygląda...

Opublikowano
Tez mam M Pakiet i pakiet dod oświetlenia , ale jak widać występuje to w innych wersjach wyposazeniowych,bo jako osobna opcja za dodatkowa opłata tego nie widziałem.
89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Można z komputera ustalić kolor tego podświetlenia (Bialy lub czerwony) oraz jasność.

Ja mam wersję modern i też mam takie lampki - bardzo klimatyczne :D

• 2 lata później...
Opublikowano
a co zrobić aby w F30 świeciły się klamki ale na zewnątrz? Mam pakiet, który powinien to robić. Zewnętrzne klamki mają nawet pod spodem lampki, chyba włączyłem wszystko co mogłem w menu, ale nie świecą... uruchamia się je jakoś specjalnie?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Chyba coś jest uszkodzone, światła powitalne włączone i maja świecić.
Opublikowano
ja mam pakiet dodatkowego oświetlenia, ale nie mogę zmienić koloru - mam tylko pomarańczowy. Nie da się czy może ja nie umiem?
f30 320i xd automat LCI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A masz pakiet Sport lub M-Pakiet z pakietem dodatkowego oświetlenia? Wtedy masz w opcjach ustawienie oświetlenia na Sport czyli w białym kolorze.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska