Skocz do zawartości

E39 540i touring manual silnik do wymiany- porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam! Z tego co sie dowiedzialam to potrzebuje nowego silnika..:( i dobrego mechanika bo jak do tej pory to chyba wiecej psuli niz naprawiali niestety..:( moze ktos pomoc?? Edytowane przez swedenaga
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A może jednak nie?

Dobrze by było nadać poprawny tytuł tematu, i napisać cokolwiek więcej, już było tak, że mechanik chciał wymieniać silnik, a w rzeczywistości wychodziło że uszkodzone jest coś innego.

Polecanych mechaników znajdziesz w w dziale warsztaty viewforum.php?f=10

A silnik jeśli koniecznie chcesz wyciągać i wrzucać inny, to proponuje poszukać chodliwego angola na części i odpalić przed kupnem, tak najbezpieczniej, pomierzyć kompresje itp.

Opublikowano (edytowane)
Dzieki za odpowiedz! Silnik jest podobno przegrzany to chyba nie warto naprawiac..A wygladalo to tak: jechalismy i zobaczylismy bialy dym z tylu po chwili samochod stanal okazalo sie ze dym leci spod maski i to byl koniec.. Niestety, niektorzy radza zeby sibie odpuscic naprawe ale ja sie zakochalam w tym aucie;) czy naprawde nie warto naprawiac? Edytowane przez swedenaga
Opublikowano
Naprawa to już sprawa właściciela. Ja w swoją tyle już włożyłem, że drugie 540 na pewno bym kupił. Te silniki są trwałe, ale troski i pieniędzy potrzebują. Ale to kupujący powinien sobie zdawać sprawę przy kupnie takiego motoru. Moja na bieżąco wymieniane ma wszystko i nie zawodzi. Ja bym robił na Twoim miejscu, ale musisz się zastanowić ile będziesz jeździł. Moja ma u mnie dożywocie choć miałem kryzys i myślałem, że będę zmuszony sprzedać jednak udało się uchronić :D Popraw temat jak kolega wyżej radzi bo zostanie zamknięty :!:
Opublikowano (edytowane)
Temat. Czyli zamiast "silnik potrzebny:( i dobry mechanik!!", napisz np. E39 540i Silnik do wymiany, porady. W wolnej chwili lektura do poczytania viewtopic.php?f=72&t=135491 Edytowane przez krys32