Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Chcę kupić kabelek do mojego autka BMW e90 2007 tak abym łączył się ze wszystkimi sterownikami(wypalenie DPF) i aby był stabilny. Któryś z tych linków się nadaje:

http://allegro.pl/bmw-can-interfejs-usb-inpa-d-can-dis-gt1-w24h-pl-i3485761359.html

http://allegro.pl/bmw-can-interfejs-usb-inpa-d-can-dis-obd2-w24h-pl-i3456950316.html

http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-k-can-dcan-diagnostyka-do-2010r-i3438626451.html

Jaki program będzie mi potrzebny pod Windows 8 64Bit?

Opublikowano

Cześć,

Od PT-DIGITAL nie kupuj, bo obsługa tam jest śmieszna.

Dwa pozostałe kable będą działać bez problemów z Twoim autem.

Ja mam również dobry kabelek, który został mi po aucie, które sprzedałem. Jest to K-DCAN, zapłaciłem za niego 200 zł i moge Ci go sprzedać taniej niż na tych aukcjach.

Wszystko na nim działa bardzo stabilnie, możesz nawet programować.

Do Windows 8 64 bit ściągnij Standard Tools 2.12, smiga bez problemu, sam używam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Dziękuje za szybką odpowiedz:) Jak ściągnę Standard Tools 2.12 to tam będzie INPA? Będę mógł wtedy wymusić wypalenie DPF? Czyli te kable poza 1 z linku obsłużą mi wszystko w autku? Najbardziej zależy mi aby obsługiwały DPF;)
Opublikowano
Ok i Inpa w tym zestawie tez będzie? Czy muszę ściągać coś dodatkowo? Wiem ze pytania są trywialne ale to moje pierwsze kroki i wolę się upewnić;) Dodatkowo muszę zainstalować sterowniki od kabla który kupie tak? Z góry wielki dzięki;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wypalania DPFa musisz zainstalowac DISa,inpa tego nie zrobisz.
Opublikowano

DIS to program dedykowany dla BMW.

Nie ma go w paczce ST.

Ponadto nie uruchomisz go bez instalowania VMware - emulatora systemow operacyjnych.

Jest na forum temat, w ktorym sa linki do konta na Chomiku.

Tam jest wersja DIS'a, ktora odpalisz bez problemu na zainstlowanym VMware, jest tez instrukcja.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

O ile VMware sie zainstaluje na WIN 8 64 bit (a nie widze przeciwskazan) to wszystko bedzie smigac.

Wpisz sobie "trandolf chomik" w googlach i ci wyskoczy jego strona.

Nie jest to optymalny sposob, bo musisz doladowac sobie konto na chomiku za ok 10 zl aby wszystko pobrac, ale jest w miare prosty.

Jak bede mial kiedys nadmiar czasu to wrzuce te wysztkie pliki na torrenta i bedzie problem z glowy.

Pozdrawiam!

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
No to koledzy DIS zawitał u mnie w systemie na wirtualnej maszynie. Teraz kwestia jaki kabel kupić aby chodził na DIS-sie;) Czy te z linków w moim temacie wyżej oprócz pierwszego spełnia swoja role wraz z DIS-em?
Opublikowano

Ja mam kabel firmy E-VOLT.

Kosztowal 79,90 zł.

Wszystko smiga.

U ciebie tez powinno, o ile masz samochod (chyba) z przed Maja 2007.

Po 05.2007 chyba bez D-CAN'a nie bedziesz mial dostepu do wszystkich sterownikow.

Niech ktos z koderow sie wypowie :D

Pozdro!

Opublikowano
Będąc bardziej precyzyjnym chodzi o modele do 03.2007, po marcu masz już dcan, więc tani kabelek nie będzie działał.

Opublikowano

No i wlasnie jednej sprawy nie ograniam...

Wg mojego VIN'u (VG87184) data produkcji to 10.05.2007.

Mam kabel za 79 zl - wiec bez D-CAN'a.

Mimo tego, NCS'uje, Live-dat'uje, INPU'je i DIS'uje :D.

Jakis pomysl?

Opublikowano
Czyli jak kupie droższy z D-CAN-em a okazało by się ze autko jest starsze to będzie chodziło? Gorzej jest w 2 stronę tak?

tak, d-can dziala tez ze starszymi.