Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio przy odpalaniu na zimnym silniku i wlaczonej klimatyzacji slychac 'terkot'. Dzwiek ustaje kiedy wylacze klimatyzacje badz silnik sie nagrzeje. Dzwiek dochodzi mniej wiecej z prawej strony silnika (stojac przodem do auta)

Ktos mial mial podobne objawy albo ma pomysl co to moze byc?

Dzieki!

Opublikowano

A ile kosztowala regeneracja?

Dzisiaj terkot wysptepowal rowniez na wylaczonej klimie - to normlane czy nowy objaw - nowa bolaczka?

Opublikowano
miałem tak samo, w moim przypadku winne było koło pasowe z tłumieniem drgań, po wymianie koła, jest ok.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Same kolo pasowe ok 520 zl, jesli masz znizki.

Bierz tylko Corteco.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Potwierdzam. Zamontowałem Dayco bo akurat nie było Corteco na stanie (jest 100zł tańsze) i same problemy. Nie wiem czy tak było od początku, czy stało się tak w czasie eksploatacji, ale Dayco miało przy demontażu miało jakby szersze rowki i cięło pasek. Poszło na reklamację i czekam aż odpiszą, aktualnie mam zamontowane koło Corteco.

Sprzedawca twierdzi, że Dayco i Corteco to niby to samo, bo w jednej fabryce robione. Porównywałem i nie sądzę aby tak było ...

Pozdrawiam