Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moim zdaniem to E30 jest najładniejsze i najbardziej udane :mrgreen:
  • Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dixi, nie bede sie z toba klocil a niechce mi sie tego wszystkiego tlumaczyc, natrafilem na pewna strone - http://www.firstfives.org/530MLE.html

a tak na marginiesie: nie dubluj postow! jest taki przycisk jak "zmien", prawda?

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

Ja popre Sarne1. Wg mnie najbardziej udane modele to:

e30 - tani w eksploatacji, duzy wybor silnikow,

e34 - dosc duze autko dajace duzo przyjemnosci z jazdy

e38 - wg mnie najpiekniejsze autko jakie wyszlo z bialo-niebieskim smiglem

Opublikowano
Dixi ma racje. Taka np E34 540 //M to nie M5 . To samo w przypadku starszych aut. BMW M530 Motorsport Limited Edition ma tylko lekko zmieniony silnik seryjny. M5 E28 ma juz silnik zdbudowany od podstaw przez //M ( dzisiejsza nazwa). A np takie 850 CSi to wg was //M czy nie ? Skoro M530 miałoby byc Mką to 850 Csi to M8 ? :wink: czy tez moze nie bardzo ? :D
Opublikowano

to co powiecie na oficjalny cytac z FirsFives?

Wielu myśli, że pierwszym samochodem z serii M było BMW M535i produkowane w 1980 i 1981. Ale przedtem było BMW M530 Motorsport Limited Edition. W 1976, BMW 530 MLE zostało wyprodukowane z homologacją dla sedana ścigającego się z serią.

tak na marginesie powiem ze trafilem kiedys na ktoryms forum (juz nie pamietam ktorym), gdzie byl temat "zagadki na temat BMW" (ktos dawal pytanie zwiazane z BMW, a potem ktos kto zgadl dawal swoje - pewno wiecie o co biega :)) i wlasnie padlo pytanie jaka byla pierwsza eMka nie wliczajac M1? (czy jakos tak...) no i poprawna odpowiedzia bylo BMW E12 M530 MLE, wiec chyba cos w tym jest...

i taka mala ciekawosta o M8:

850CSi to nie M8, mimo, iż tak jest zapisane w dokumentach tych pojazdów ... Nieprawdą jest jednak, że M8 nigdy nie powstało. Wyprodukowano zaledwie jedną sztukę w 1990 roku - prototyp, który posiadał jednostkę napędową S70/1 o mocy 550KM - najprawdopodobniej 48-zaworową. Auto jest najprawdopodobniej najlepiej strzeżoną tajemnicą koncernu i obecnie nikt nie może zobaczyć samochodu ani zdobyć o nim jakichkolwiek informacji bez przykazu głównego menagera koncernu. Auto przetrzymywane jest w tzw. Giftschrank, magazynie pomiędzy pudłami itp. Jak podają nieoficjalne źródła - w niedalekiej przyszłości zostanie zniszczony. Przykrym jest, że najprawdopodobniej najlepsze auto świata tamtych czasów nigdy nie ujrzało i nie ujrzy już światła dziennego i błysku flashy.

oddalbym wszystko zeby ja zobaczyc... juz nie mowiac o jezdzie nia... tylko dlaczego chca ja zniszczyc?!?! :cry2: przeciez to jedno z najdoskonalszych "produktow" BMW :cry2:

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

pierwsza M w seri 5 byla M5 E28...

M535 czy M530 itd itp nie maja wogole silnikow od M wiec nie sa to M maja tylko pakiety... E12 byla pierwsza 5 z jakimkolwiek M pakietem ale nigdy nie zostala nazwana M5 a skoro nie zostala nazwana to nia nie jest....

pierwsza M5 to E28 i tu juz zakonczmy temat :cool2:

moje modele
Opublikowano

miałem chyba wszyskie jakie są 3,5,7 8 oprucz emek czy alpin ale nimi jeździłem wszystkie były fajne, w lepszym czy gorszym stanie nie miałem E 36 choć to podobno auto od kturego sie wiele zaczeło ,naprawiałem ich dziesiątki i może dlatego ich nie lubie a szczególnie tych z tymi sinikami z kosiarek 4 cyl. prawdziwe BMW powinno mieć conajmniej 6 cyl chociaż niekiedy 6 to mało np 520i ale do żeczy jestem zwolennikiem postępu i nie lubie staroci te które były kiedys piękne już nie są ,są takie tam, a na dzień dzisiejszy najbardziej podoba mi się E38 ewentualnie E39.

a bardzo udanym modelem była E 34

BMW sie nie psuje
Opublikowano

hehe, wg mnie również E34 to najbardziej rasowe BMW :) I nie dlatego, że taki mam - po prostu te auto od dawna mi sie podoba.

I jestem zadowolony, że podoba mi się auto, na które mnie stać, no i że stać mnie na auto, które mi się podoba :)

Choć niemałe wrażenie robi na mnie M3 E46, ale to może za pare lat....

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
  • 2 tygodnie później...