Skocz do zawartości

Filtr przeciwyłkowy w compakcie - a raczej jego brak???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem że temat ten był już przez kogoś poruszany, i sam się wtedy wymądrzyłem że u mnie mimo klimatyzacji FILTRA NIE MA ale wyprowadzono mnie wtedy z błędu :oops: Jednak nie dałem za wygraną, po numerze nadwozia zapytałem w ASO jak to faktycznie jest i otrzymałem odpowiedź że filtr MUSI być. Dostałem od nich nr BMW, zamówiłem w moim warsztacie, filterek przyszedł (2 filterki na podszybie) i już byłem w ogródku....kiedy to jak przyszło co do czego rozebrano mi PÓŁ samochodu i 3 mechaników kręcąc głowami chórem stwierdziło że w tym aucie nie tylko filtra nie ma na podszybiu ale również (jak się później dowiedziałem może być w tym modelu również pojedyńczy filterek) tam gdzie w większości beemek czyli za schowkiem pasażera :shock: :mad2: I co wy mądrzy ludzie na to :?: :?: :?: I żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie chodzi o brak filtra ale o brak MIEJSCA na filtr... :!: Czy komuś przychodzi coś do głowy??? W ASO po moim trzecim telefonie z warsztatu wymiękli, sami już nie byli pewni czy może nie być filtra przeciwpyłkowego...najprościej byłoby do nich pojechać ale to dla mnie problematyczne - niestety mam do nich kilkadziesiąt kilometrów i mało jestem czasowy...[/url]
Tomek
Opublikowano
Czy to mowa o kompakcie z lat 98-2000r?Jeśli tak, :think: a auto seryjnie wyposażone było w klime to posiada od 1-2 filtrów.To zależy od rocznika.Czy auto posiadasz od nowości?A moż jako seria nie miało klimy a zostala ona dodana przez np 1 właściciela??? :think:
Opublikowano

1)Sprawdz sobie po VINie czy twoje auto wyjechało z fabryki z klimą czy bez

2) jeśli bez to pewnie ktoś dołożył klime w sposób nie do końca profesjonalny, tzn klima działa ale bez filtra

3) wersja mało prawdopodobna ale tez możliwa że masz samochód np po powodzi i ktoś potem przełożył środek z auta bez klimy i dlatego nie masz filtra za schowkiem tak jak powinieneś mieć

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif