Skocz do zawartości

Przepływomierz, e39 2001r, wymiana, chodzi gorzej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wymieniłem przepływke ponieważ samochodzem bardzo dużo jeździłem i zrobiłem km i coś ostatnio słąbie zaczęło chodzić, tak jak bym przymulać. Kupiłem przepływkę "520 d (2000.02 - 2003.06); 1951 ccm - 136 KM/100 kW; Silnik: M 47 D 20; M47204D1" tak pisało na allegro a ja mam po lifcie więc rok mi sie zgadzał a on nr silnika nie popatrzyłem, bardziej się datą kierowałem. Jak mogę sprawdzić czy przepływka pasuje? Chodzi gorzej niż wcześniej. Czy może trzeba ją programować?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Odświeżam, proszę o pomoc.

Sprawdziłem dokładnie nr, jest to odpowiednik mojej orginalnej przepływki, auto chodzi tak jak by sie turbo włączało od 3,2-3,6k~~ obrotów, fakt faktem równiej chodzi ale jest sporo mniej mocy,

pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mechanik kiedyś mi powiedział ,że trzeba robić adaptacje ,czy coś takiego ,ale nie wiem czy to prawda czy chciał mnie naciągnąć na kasę :|
Opublikowano (edytowane)
Kupiłeś zamiennik i masz odpowiedź. Jeśli chodzi o przeplywkę to trzeba brać oryginalną nową lub używkę, z mojego doświadczenia wiem to, że bmw nienawidzi zamienników. Nie wyczytałeś nic najpierw na ten temat, zanim kupiłeś zamiennik :?: :?: :?: Kup o takich samych numerach co masz i producent ten sam jeśli masz oryginalną. A pod kompa podłączałeś i sprawdzałeś starą czy nie ma błędu i jej wartości jakie pokazuje :?: :?: :?: Edytowane przez gyver7