Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, proszę o pomoc, nie mogę odpalić silnika. Po podłączeniu IMPY wykazuje ona błędy, tj. spalone świece na wszystkich czterech cylindrach i brak ciśnienia paliwa przy starcie silnika. Rozrusznik kręci, pompka w zbiorniku, po podłączeniu "na krótko" działa ale po włączeniu zapłonu i przy kręceniu nie słychać jej. Bezpieczniki w schowku sprawdzone i dobre. Auto zostało sprowadzone niesprawne, z problemem jak wyżej, więc nie wiem w jakich okolicznościach przestało działać. Podpowiedzcie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Podpowiedzcie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.

Szczerze ?? W pytkę rzeczy może się na to składać, bez konkretnej diagnostyki możemy sobie wróżyć z fusów. Może to być zwykłe zatkanie filtra paliwa/dpf/syf w przewodach, poprzez brak synchronizacji a na zapieczonym pasku kończąc

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Auto zostało sprowadzone niesprawne, z problemem jak wyżej, więc nie wiem w jakich okolicznościach przestało działać. Podpowiedzcie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.

Sprowadziłeś niesprawne auto nie wiedząc dlaczego nie odpala :?:

Może być mnóstwo przyczyn. Wątpię, żeby na odległość ktoś Ci powiedział.

Opublikowano
I tak to się właśnie kończy :duh: Ciężko coś podpowiedzi nie widząc auta w dużo się na to rzeczy składa.
Opublikowano

Weź drugą osobę i niech podłączy pompkę na krótko tak żeby pracowała i odpal auto. Jak odpali zainteresuj się sterownikiem pompy paliwa.

Pompy progowej nie ma - tam jest tylko dogrzewacz paliwa. Pompa jest z prawej strony zbiornika paliwa