Skocz do zawartości

zatrzasnołęm maskę - jak otworzyć ? są tricki ? HELP!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej raz jeszcze

w weekend - jak zwykle przyszły mi do głowy głupie (słonko grzeje) pomysły - myję silnik ! ! !

(Woda się do kabli od świec naleje i będą lepiej przewodziły ;) LOL - jak ten ekranik LCD w zegarach co po cały

dniu jeżdżenia po deszczu nagle zaczyna w 100% działać a w suche po 2 dniach znowu kilka linijek słabiej świeci).

a tak bardziej serio: myłem sobie silnik, bo lubię na ten kawałek dobrej roboty popatrzeć.

i coś gmyrałem przy zatrzasku po prawej bo się zaciął w pozycji otwartej - udało się go cofnąć i zaczął działać

tylko w międzyczasie pokręciłem tą taką regulacja napięcia linki (żeby łatwiej wrócił na miejsce w pozycji zamkniętej)

-to jest takie coś jak w rowerze przy hamulcach na środku auta przy samym przodzie na lince - i trzasnąłem

i już nie otwiera z prawej.

i problemy mam 3:

-jak otworzyć ???? jak złapać za ta linkę żeby ją pociągnąć bardziej niż to co z kabiny ?

-śruby od tego plastiku na silniku przykręciłem palcem i jeżdżę tak bo zatrzaśnięte - odkręcą się ?

-jedna śruba mi wpadła "do silnika", czy powinna leżeć na jakieś płycie pod autem - czy ma gdzie wpaść do v12 ?