Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://i43.tinypic.com/25tw4t1.jpg

http://i39.tinypic.com/jf846p.jpg

Kolega sugerował wyczyscic lampe jakas pasta g ? Chodzi moze również o uszczelki od lamp

Opublikowano

Ja walczyłemz parującymi xenonami w e46 nawet nowe uszczelki z ASO kupowałem i zawsze i tak parowały po myciu,czy to zimą.Po prostu lekko odchylałem dekielki od obudowy i po problemie.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czytałem również ze nie musi byc to wina uszczelek, tylko klosz może byc zabrudzony,porysowany lub soczewka? Może ktoś wiecej miał ten sam problem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem jak źle poskładałem klosz, po poprawieniu mogłem nawet lać z karchera prosto w lampę i nie było problemu. W lecie wymieniłem uszczelki i różnica pomiędzy starymi, a nowymi to była przepaść, nowa guma miała jakieś 1/3 więcej objętości niż zbita stara uszczelka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak tylko zastanawiam sie czy to poprostu klosz od środka nie jest porysowany , bo takie coś odrazu pojawia się po uruchomienie świateł. Co do uszczelek to można kupic je gdzieś oprócz ASO BMW ? Bo troszke ich cena podskoczyłą ? Pytam dlatego,gdyż będąc w jednym motoryzacyjnym stwierdzili że to można kupic w komplecie z całą lampa :D
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Podłącze się pod temat..zakupiłem wczoraj nowe klosze depo do mojej 318 i klosze przyszły takimi piankowymi uszczelkami(uszczelki osobno)

zamontowałem klosze pierw ze starymi uszczelkami.Włączyłem Xenon wszystko fajnie ale po 20 minutach jazdy wychodzę z auta a tutaj zonk,dolny cały pas lampy zaparowany.Postanowiłem zmienić uszczelki na te dołączone w zestawie.. to samo tylko trochę mniej..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

podłącze się pod temat... coś jest nie halo...jak nie pada cisza spokój.... zero parowania...wystarczy tylko spryskiwacze reflektorów uruchomic i za chwilę zachodzą parą :mad2: odpiąłem kierunkowskaz... i tak od picu dociskam klosz a tutaj z uszczelki na boku woda wychodzi :mad2: jakim cudem skoro...uszczelka w 110% dobrze założona...a klosz to druga osoba musiała pomagać by zapiąc go...więc dociskać musi bardzo... do tego są nowe uszczelki lamp+sylikon bezbarwny... tylko co dziwne...klosz nie zakrywa całej uszczelki...tak jest w każdej lampie... wystarczy popatrzyć to klosz dociska połowę uszczelki...a mniejsza połowa jest widoczona... i do niej dochodzi woda...przesiąka...i paruje...ale jakim cudem...

jutro to ostatni raz będę rozbierał i robił