Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mój problem jest następujący : jakiś czas temu zaczęła wariować mi wycieraczka tylnej szyby i spryskiwacz .Jako ze brak było czasu i generalnie wycieraczki z tyłu nie używam, wyjąłem bezpiecznik z myślą iż zrobie to w wolnej chwili. Jednakże ostatnio doszła druga dziwna sprawa ,która być może jest powiązana w jakiś sposób ,mianowicie nie moge otworzyć bagażnika. Sama szyba działa bez problemu ale bagażnik nie reaguje. Generalnie jak samą wycieraczke mogłem przeżyć ,tak bagażnika muszę używać...czy może ktoś mi pomóc? Dodam iż styk w listwie wyglądał w miare dobrze, miałem problem z dobraniem się do kabli ale na tyle co zaglądnąłem też było ok. Co jeszcze mogło się stać?

Opublikowano
kable w przewodzie elastysczym, harmonijce łączącej klapę z budą

ew zgniłe przewody w listwie nad rejestracją

Te kable z prawej? Jutro sie do nich dobiore tak na powaznie. A jesli nie one i nie styk? Jakiś jeszcze pomysł?

Opublikowano

Witam

Wreście udało mi się dobrać do tych kabelków ..i no niestety kable w tym gumowym kołnierzu całe wycieraczka jak nie działała tak nie działa. Za to przyczyna nie działania przycisku otwierania klapy był bardzo prozaiczny otóż ośniedział styk w tym że przycisku.

Macie może jeszcze jakieś pomysły na tą wycieraczke?

Opublikowano
no wycieraczka zatarta. Stały motwy w kombi.

No właśnie kolego gdy włoże bezpiecznik to ona działa tyle że cały czas..nie da się jej wyłączyć. Wariuje non stop wraz ze spryskiem. Więc racej nie jest zatarta. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano
no to sugeruje sprawdzić manetke która odpowiada za włączanie tylnej wycieraczki i spryskiwacza bo może jakieś zwarcie się robi, może w innym miejscu kable są uszkodzone i stąd problemy.
szukam