Skocz do zawartości

autoalarm/syrena kupno pytanie i ncs expert pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki polecacie kupić alarm do BMW, czy wystarczy kupić syrenę i ją zaprogramować żeby wyła ? Bo u mnie fabrycznie jej nie ma...

Albo jak wiecie jak za pomocą NCS Expert zakodować sygnał dźwiękowy od kierownicy lub inny... dla autoalarmu to byłoby fajnie bo u mnie ktoś zrobił tak że autoalarm się włącza to się włączają światła kierunku tylko ja chciałbym jakiś sygnał dźwiękowy.

Opublikowano
Jeśli masz oryginalny alarm to wystarczy tylko zakodować NCS-em,jeśli nie to trzeba coś kombinować ale jak to zrobić to nie wiem pewnie trzeba dołorzyć alarm.Migające kierunki przy zamykaniu/otwieraniu można zakodować nie mając alarmu
Opublikowano

a jak sprawdzić czy mam oryginalny alarm ?

Tutaj jest filmik o panik_module, zrobiłem tak jak na filmiku, ale w sumie to nie wiem co zrobiłem :D

A może u mnie był alarm i ktoś go odłączył albo ukradł :P bo w INPA pokazuje mi się taki błąd który nie da się skasować:

7 Anti-theft alarm system: Siren, Radio interior protection, Tilt alarm sensor or Wire STDWA Short circuit to ground or Open circuit

Gdzie mam szukać tego autoalarmu ?

Chyba już wiem o co chodzi z tym panic mode :)

Dobra lektura do poczytania na wieczór:

http://www.bmwtech.ru/pdf/e46/ST034/4%20Central%20Body%20Electronics%20Internet.pdf

Opublikowano
PANIC MUDUS to jest funkcja odstraszania ,kiedy ktoś podchodzi do auta wciskasz przycisk na pilocie i auto wyje . Jeśli jest alarm w samochodzie to pod lusterkiem wstecznym tym na przedniej szybie powinna być czerwona lampka