Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj zauważyłem, że prawy tył siedzi niżej - obstawiam, że mogła pęknąć sprężyna. Jestem ok 450 km od domu i w sobotę chciałbym wrócić - czy jazda w takim stanie jest możliwa, czy natychmiast muszę coś z tym zrobić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam ze masz wszystko ok a to te prawy tył siedzi nizej to musze Cie zmatrwic ze ten typ tak ma> Na forum juz był poruszany ten temat i nikt nie wiedział dlaczego tak jest. Oczywiście nic nie zaszkodzi byś sprawdził czy rzeczywiście jest wszystko ok

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Oczywiscie, ze tak nie jest. Jak rowno stoi to musi byc rowna wysokosc.

Prawdopodobnie pekla Ci sprezyna i nie powinienes tak wracac. Wystarczy, ze kolo sciagniesz i juz bedziesz wiedzial o co chodzi.

Opublikowano

W E46 tylne sprężyny podobną lubią pękać (też to miałem). Nieświadomy jeździłem jakiś czas na pękniętych (obydwie).

Koło zdejmij i sprawdź czy jest pęknięta.

Może uda Ci się znaleźć sprężyny gdzieś na miejscu - wymiana to przysłowiowe 5 minut.

Opublikowano
Jeśli jeszcze aktualne to wtrącę swoją opinię. Przerabiałem to u siebie. Miałem pęknięty ostatni zwój sprężyny. Zauważyłem to dopiero przy wymianie opon. Sprężyny "siedzą" w takich "miseczkach" więc ułamanie wąskiej końcówki nie zrobiło żadnej krzywdy autu oprócz porysowania tej "miseczki" ostrą krawędzią powstałą w miejscu pęknięcia. Wymiana to, rzeczywiście, niewiele zachodu, lecz w warunkach " garażowo-domowych" dobrze jest ścisnąć sprężynę przed włożeniem na jej miejsce żeby nie rozbierać wahacza ani nie siłować się z nim łomem, ryzykując awarię.
Opublikowano

Przerabiałem to u siebie w turasie i w paru innych zawsze siedział prawy tył.Spręzyny dobre.Najprawdopodobniej siadają tuleje gumowo metalow i jest to suma ich zużycia.Siadało w autach gdzie byl akumulator z tyłu po prawej.Ja u siebie podłożyłem dodatkową podkładkę pod sprężynę i jeździłem dalej.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2