Skocz do zawartości

[525 M51]Ginący nawiew wentylatora nagrzewnicy.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panel jest ciut nietypowy jak na E39, ale podobno udało się znaleźć taki sam i ten drugi też nie działa dlatego obstawiają że panel jest ok.

Jaka dziwna jest ta elektronika w BMW :(

Po podpięciu na krótko dmuchawa działa, ale tak jak napisałeś max obroty, tylko dlaczego nie działa też obieg zamknięty i podgrzewanie szyby?

Elektrycy utknęli ze względu na nietypowość panela, jest taki z 4 pokrętłami( manualny z regulacją temperatury z prawej i lewej strony oddzielnie). Obstawiają, że może być przerwa gdzieś na przewodzie tylko nie mają schematu, a tam jest podobno to na listwie CAN.

BMW%2520525%2520TDS%252849%2529.JPG

ec2Wze6.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pier***e co za fachowcy... Czy elektrycy wykluczyli ci samą dmuchawę?

Czy to takie trudne spiąć na krótko dla fachowca?

Wystarczy to zrobić we wtyczce od jeża.

Przerabiałem to samo i pisałem wcześniej w poście o identycznych objawach i były to szczotki

Dobrze że na elektryce się znam, bo by było u mnie jak w TVN Turbo - Będziesz pan zadowolony...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko chodzi po spięciu.

Nie dochodzi prąd do panela i dlatego wszystko nie bangla. To już nie moje auto, a mojego kolegi kupił je ode mnie rok temu.

Z tego co wiem jak nie zrobią teraz to pojedziemy do Maćka V8 i obiecał, że ogarnie bezproblemowo :wink:

ec2Wze6.jpg