Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam E36 1.8 M40 na zwykłym gazie. Na nie rozgrzanym silniku obroty są bardzo niskie ... koło 500, a nawet mniej. Po dodaniu gazu bardzo spadają, na zimnym silnik potrafi zgasnąć. Nie mam problemu tak jak widziałem w innych tematach z dodaniem gazu/wrzuceniem na obroty. Dopiero jak silnik sie nagrzeje (wskazówka na środku) i to po czasie gdy wskazówka temp wejdzie na środek zjawisko ustępuje. A jak wskazówka jest w połowie między niebieskim polem a środkiem też nie jest tak jak być powinno i obroty schodzą, silnik musi się dobrze rozgrzać, zeby było ok.

Dodam, ze na benzynie jest wszystko ok.

Opublikowano

No to trzeba troche pojeździć na benzynce i pozniej dopiero przełączyć na gaz.

A jeśli interesuje cię szybka zmiana na gaz, albo odpalanie z gazu to polecam kupić emulator obrotów PD 30.

Podpina się pod elektrozawór i ustawia śrubokrętem obroty. Ja takowy mam trzyma 1000-1100 po nagrzaniu. Może niektorym wydac się, że są to duże obroty ale dla mnie jest ok, zwłaszcza że samochód ostatnio spalił 9,4 l gazu /100, na pełnym baku zrobiłem prawie 320 km (30l)

PONIŻEJ MOJE BMW E 36 318 - 1992 / PB + LPG

http://img41.imageshack.us/img41/3555/dlabig012kopia.jpg

Opublikowano

Rozumiem Twoj pomysl ale ten emulator pomaga przy falujacyh obrotach i jesli wyreguluje go na zimnym to jak mi sie zagrzeje to bede mial z 1500 obr/min. W zime nie mialem problemu z gazem. Po odpaleniu na benzynie chodzil chwile, przejechalem kilometr i GAZ - piekne obroty i rowna praca. Po remoncie silnika (uszczelka glowicy i rozrzad) mialem problemy z falowaniem, wymiana krokowca nastapila dopiero ostatnio. Po podlaczeniu krokowca obroty sa strasznie male na gazie NA ZIMNO. a sa juz ok (czasami 900 czasami 1000) po nagrzaniu maks - polowa wykresu.

O CO TU CHODZI?