Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cholera dzisiaj wyjełem delikatnie listwę przednią z przyciskiem START/STOP oraz nawiewami w celu wymiany przycisku. Po założeniu jej z powrotem nie działa stacyjka (po włożeniu kluczyka nic się nie dziej) i nie mogę odpalić samochodu. Przycisk START widać wieczorem że jest podświetlony, ale nic nie działa. Kurcze proszę o pomoc, czy podczas wyciągania listwy mogłem uszkodzić albo odpiąc jaki przewód od stacyjki???
Opublikowano
czynie nie odłączenie akumulatora przy rozłączaniu przycisk START/STOP mogło spowodowac przepalenie bezpiecznika lub jakieś inne uszkodzenia? Podpinałem stary przycisk i również nie działa.
Opublikowano
ja u siebie odlaczalem przyciski z listwy przy wlaczonym aku i nic takiego sie nie stalo. Dziwne. Sprawdzales na drugiej parze kluczykow?
Opublikowano
Sprawdzałem na drugim kluczyku, sprawdzałem na starym przycisku i nic, chyba uszkodziłem przewód CAS bo co innego? Czy w takim przypadku jak nie mam zapłonu podłacze komputer diagnostyczny?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Tak, bo samo otwarcie auta z pilota "wybudza" większość modułów w aucie umozliwiajac ich diagnostykę.
Opublikowano
kurcze teraz patrzę a przewód do przycisku wpięty, a za nim drugi wtyk na taśmie jest lużny, wnioskuje że wypadł z gniazda stacyjki, czy ktoś wie jak go wpiąć? Probowałem wyjąć gniazdo kluczyka, ale nie chce czegos połamać, co trzeba zrobić w E91 że wpiąć w gniazdo stacyjki przewód, bo dokładnie nie jestem w stanie namacać palcem bez demontażu czegoś.
Opublikowano

Za to Ty możesz pomóc innym ,opisując jak sobie poradziles z tym problemem :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Może nikt z czytających ten post nie spotkal się z takim przypadkiem- ja napewno :)

icon4.png