Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem napisać ten temat gdyż pewnie lada dzień będę musiał wykupić pakiet AC+OC.

Wielu ubezpieczycieli jest na naszym rynku - jednak czy jakość świadczenia ich usług jest na równie wysokim poziomie?

Osobiście myślę nad PZU. Mam jeszcze możliwość w mBanku ( gdyż jestem klientem ).

Zależy mi na bezproblemowości w razie jakichkolwiek przykrości i na tym abym spał w miarę spokojnie gdyż autko najprawdopodobniej będę trzymał na parkingu przed blokiem.

Liczę na małe doradztwo z Waszej strony :)

pozdrawiam Marcin

Kiedy orientowałem się jakie wybrać ubezpieczenie to w PZU chcieli mniej najbardziej skroić:)

Wybrałem w końcu Allianz, mama miała już kilka szkód zgłaszanych i nie robili problemów.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
jeśli chodzi o cenę ubezpieczenia to zawsze w przypadku ubezpieczycieli typu direct będzie składka niższa. ( dodatkowa zniżka za samodzielne wypełnienie przez internet itp) A jeśli chodzi o jakość, wiadomo najlepiej nie mieć okazji żeby się przekonać, ale każdy ubezpieczyciel działa tak, że jak się płaci składkę to jest wszystko ładne pięknie, a jak przychodzi do wypłaty, to żaden nie jest skory do rozrzutności, i robi wszystko aby wypłacić jak najmniej.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • 4 lata później...
Opublikowano
Ile firm ubezpieczeniowych, tyle opinii. Ja osobiście od prawie roku jestem ubezpieczony w mtu24 i sobie chwalę tę firme. Choć pod tą nazwą działają na polskim rynku od stosunkowo niedawna, to w żadnym razie nie jest to firma "krzak". Wcześniej byli częścią Ergo Hestii, teraz natomiast się usamodzielnili. Zawsze mogę albo zadzwonić albo podejść, jak mam jakiś problem, aj a cenię firmy profesjonalne
  • 5 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Czasem bywa tak,że praktycznie to samo ubezpieczenie u dwóch różnych agentów może się różnic ceną. W ubezpieczeniach typu direct jeśli już to wykupiłbym tylko OC,a AC w "normalniejszych" firmach. Miałem ubezpieczany samochód w różnych firmach,szkoda wypłacana raz była w PZU i raz w Hestii. W obu przypadkach nie miałem zastrzeżeń.Obecnie cały pakiet w Warcie.