Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Biały dym wydobywający się z mojej rury wydechowej bardzo mnie niepokoi. Ten dym nie jest winą mrozów i zimy bo w lato to samo sie dzieje. POMOCY co moze byc tego przyczyną??
Opublikowano
Gaz mam. Beemą jeżdze bardzo dużo. Ostatnio mi pękła uszczelka pod klawiaturą, strasznie dużo oleju mi ucieka, a na filtrze powietrza jest strasznie dużo oleju.
Opublikowano
na filtrze powietrza masz olej :shock: :nienie: to pali ci ten olej i stąd kopeć a że biały to kwestia ogladania.uszczelka pod pokrywkę zaworów to grosze,nie lepiej to zrobić?pozdro
Opublikowano

Witam,

tez mi dymi na bialo po calonocnym postoju w garazu.

Odpala na dotyk, ale dopoki sie nie rozgrzeje, dymi jak cholera i przez chwile faluja obroty. Od jakiegos czasu mam tez problem z ogrzewaniem - slabiutko grzeje.

Auto jest u mechanika. Wykluczyli uszczelke pod glowica i sama glowice, cisnienie w cylindrach jest w porzadku, olej nigdzie nie wycieka. Teraz sprawdzaja wszystkie mozliwe czujniki.

Jak silnik jest cieply pracuje jak zegarek. Ma ktos pomysl, co moze byc przyczyna tego kopcenia? :cry2:

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja miałem ten sam problem i skonczyło sie wymiana silnika.Przyczyna prawdopodobnie pekniety blok woda mieszała sie z olejem i kopciłna biało ze nic nie widziałem w tylnym lusterku, głowica trzy razy sciagana był dwa razy sprawdzana na szczelnosc trzy uszczelki wymienione ogulnie wydałeem na ta impreze 1200 na czesci i1200 machanicy. A i tak silnik na złom sie nadaje
Opublikowano

Odebralam samochod od mechanika. Napisze, co bylo przyczyna nierownych obrotow i dymienia , moze komus sie przyda.

Czesci:

dwa weze podcisnieniowe

zawor ukladu dolotowego

wlacznik termiczny

Co zrobili:

uszczelnili weze wspomagania

wymienili weze podcisnieniowe

wymienili dysze rozruchowa

wymienili czujnik rozruchowy