Skocz do zawartości

[E39] M pakiet polift. Dolna listwa zderzaka przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z dolną listwą zderzaka w M-pakiecie. Otóż chodzi o listwę (spojler?) montowaną z prawej i lewej strony POD zderzakiem (najniższy element zderzaka, u mnie były czarne i zdaje się, że w każdym modelu takie są; są z zewnątrz bardzo słabo widoczne, bo są minimalnie cofnięte względem dolnej lakierowanej krawędzi zderzaka).

Prawa listwa mi się urwała, pewnie na jakimś krawężniku - bardzo łatwo nią zahaczyć jak się najedzie na wysoki krawężnik. Problem w tym, że w realOEM oraz na Allegro takowych listew po prostu nie ma. Wszędzie pełno listew, do których mocowany jest PDC, ale to nie o te chodzi. Czy możecie pomóc znaleźć numer BMW OE, albo kto takowe sprzedaje i czy są w ogóle dostępne. Pytałem w czescidobmw, ale według nich ta część jest niedostępna osobno - po prostu nie ma swojego numeru. Co ciekawe na wielu schematach takowe listwy w ogóle nie występują, jednak na zdjęciach różnych aut (i w moim też) takowe są. Cóż to za enigmatyczna część?

Opublikowano
Uważaj na zamienniki bo nie posiadały nawet dojścia na czujnik temp. zewn. i pękały się lekkim zahaczeniu, sam wymieniałem ze 2 razy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginał kosztuje 350pln, więc zamiennik za 35pln chyba nie jest takim złym rozwiązaniem...
Opublikowano
Wiadome, ale on się różni i to bardzo od oryginalnego i ja założyłem i jak to zawsze chcesz uważać zahaczyłem urwało i tydzień miałem.
Opublikowano
To już lepiej używkę niech wygląda jakoś tym bardziej w Mpakiecie, ja u siebie miałem z jednej strony oryginał z prawej jakiś wynalazek bo inaczej to nie wyglądało do tego trza czujnik już łapać na opaski i co chwilę i tak się odrywał i wisiał.