Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

dzis w drodze ze szkoly spotkala mnie przykra niespodzianka. ale moze od poczatku.

w obecnym aucie, tak jak w poprzednim, zamontowalem sobie bixenon. czyli zestaw z allegro (taki jak tu: http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=89460594) oraz soczewki biksenonowe. wszystko dzialalo swietnie wlasnie do dzisiaj.

wracalem podczas naprawde duzych opadow sniegu, mroz ok 3stopni. w trakcie drogi zatrzymalem sie na moment u mojej Pani na kilka minut. po powrocie do auta oczyscilem szkla reflektorow z mrozu, i po ruszeniu, wlaczylem swiatla, wszystko rozblyslo, xenonik zrobil sie fioletowy..... i zgasl po ok 3sek.

najdziwniejsze jest to ze od razu 2lampy umarly :-( i do domu wrocilem na przeciwmglowych.

dlaczego? co moze byc przyczyna? znajac zycie obstawialbym przetwornice, zarniki, lub zaplonniki. jednak zastanawiam sie czy to mozliwe ze 2zestawy naraz szlag trafil?

po powrocie do domu sprawdzilem bezpieczniki pod maska, wygladaja ok. jutro sprawdze czy do przetwornic dochodzi w ogole napiecie. moze to cos mi pomoze w dlaszych gdybaniach.

ale wszelkie sugestie i pomysly co i jak sprawdzac mile widziane.

dodam, ze postojowe i dlugie sa ok, z tylu auta cale oswietlenie jest tez w porzadku.

pisze ze dlugie sa ok -w sensie ze przyslony w soczewkach sie przlaczaja po wrzuceniu dlugich :-)

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Mi kiedys zalalo podczas duzych opadow deszczu obie przetwornice.

Niestety obie nadawaly sie do wyrzucenia, a ja wtedy zaopatrzylem sie w ori ksenon...

Tez obie na raz i tez wrocilem na halogenach :(