Skocz do zawartości

Skrecam kierownica , a kola sie nie skrecaja ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem .. Od pewnego czasu , nie mialem wspomagania w lewa strone , w prawo bez problemu a w lewo masakra , nie szlo skrecac .. Ostatnio wracalem do domu i wgl przestala skrecac , krece kierownica a kola ani drgna .. Na poczatku myslalem , ze sie normalnie kierownica odkrecila , ale okazalo sie , ze jak rozebralem plastik pod kierownica , to kolumna sie kreci .. Krzyzak ktory idzie do przekladni tez jest okej bo kreci sie z ruchem kierownicy , daje ruch na przekladnie , ale kola wgl sie nie ruszaja , pozniej zaczely sie krecic , ale w lewa storne tylko lekko , a teraz znowu wgl zero reakcji , czy to mozliwe , ze mma przekladnie do wymiany ..? Bardzo prosze o pomoc .. ; (

Bmw 730i , 91r , e32

Opublikowano
jestes pewny , ze to elementy zawieszenia .? a nie przekladnia .?

pewny? :nienie: podsuwam ci co by trzeba sprawdzić jeszcze :roll:

A swoją drogą to nie elementy zawieszenia tylko układu kierowniczego Ci wskazałem :norty:

Opublikowano

Masz problem z przekładnią, tam trzeba szukać przyczyny, a przyczyn może być wiele.

Powodzenia :wink:

Opublikowano

Kupujesz nową czy używaną ?

Niedaleko masz dawce z Między Zdroju , BMW E32 750i biała, na allegro typ ma cześći jego nick: WRAK79 :lol:

Kupiłem od niego sondy do E32 z początku nie chciał oddać kasiory, to go postraszyłem i oddał, a ty możesz tam jechać i ci wyciągnie, bo ma może dobrą cześć, warto zadzwonić.