Skocz do zawartości

trans.failsafe prog POMOCY !!!WSZYSTKO OK A WYSKAKUJE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem ze swoją lalką Bmw E38 4.0 . Piszę o co chodzi otóż.

Ostatnio sluchałem sporo radia i padł całkiem akumulator , chcąc zamknąć na noc szyberdach podłączyłem prostownik pod kleme + na silniku i go odpaliłem,Podładowałem aku i wszystyko byłoby ok . Ale od tego zdarzenia po uruchomieniu auta i przyciśnięciu hamulca wyskakuje błąd skrzyni biegów : TRANS.FAILSAFE PROG. CZYTAŁEM ZE TO AWARYJNY TRYB SKRZYNI ITP, ale u mnie działa wszystko ok. Pojechałem pod kompa , I IM WYSKOCZYŁY DWA BŁĘDY KTÓRE KASOWALI ALE ONE POWRACAJĄ. wyskoczył błąd EGS Electronic gearbox control, UZ AGS . Proszę o pomoc jeżeli ktoś wie jak usunąć ten błąd. Naczytałem się wszędzie o tym i mam ŁEB JAK SKLEP , tylko półek brak heh. Jak mi ktoś powie jak to usunąć stawiam dobrą flache..) Jeszcze rozmyślam na zakupem sterownika skrzyni biegów ale sobie po 250zł krzyczą za ten co ja mam. 0260002323 może macie coś takeigo na zbyciu chętnie zakupię w odp cenie heh

Opublikowano

SŁUCHAJCIE ,JAK KTOŚ BY MIAŁ TAKI PROBLEM , to już mówię, na kompie pokazywało uszkodzenie czegoś w skrzyni, a ja poszłem inną drogą!!!

Przy uruchamianiu awaryjnym poszło przepięcie na sterownik skrzyni, kupiłem używke za 100 i jest BAJO!!! BŁĄD ZNIKNĄŁ!!! A już miałem zamiar jechać do skrzyniarza !!!

Pozdro i dzięki za porady -choć nie było ich wiele:(

DAŁEM RADE SAM-BMW SIĘ NIE PSUJE-CZASAMI SIĘ TYLKO FOCHUJE:) TO AUTA Z DUSZĄ!!!

Opublikowano

z tymi poradami to jest tak, że jak nic nie przychodzi do głowy, lub ktos nie miał podobnej sytuacji to lepiej nie pisać, bo może tylko zamieszania narobić.

Pozdro i super że ci się udało.

Opublikowano
Czy skrzynie automatyczne mają wskaźnik poziomu oleju jeśli tak to gdzie
Opublikowano
Czy skrzynie automatyczne mają wskaźnik poziomu oleju jeśli tak to gdzie

Nie nie mają, ale sądząć że wsadziłeś silnik do e23 r6, to pewnie z tym też sobie poradzisz :wink:

Uruchamiasz silnik na zimnym , jedna osoba w aucie druga pod autem, w misce muszisz mieć 2 korki od spodu, jeden jest duży a drugi mały do spuszczania oleju, imbus 17 ?

Osoba w samochodzie wrzucza na skrzyni ''Drive D'' i hamulec do końca wcisnąć, odkręcic całkowicie korek, jeśli olej nie wycieka to należy go dolać, do tego stopnia aż będzie się przelewał, korek oleju zakręcasz i poziom oleju jest uzupełniony.

Pamiętaj żeby to robić na zimnym silniku i skrzyni.

Opublikowano
Oki dzięki ale nie mówiłem o e32 mój błąd bo nie napisałem o jaką BMW chodzi mam drugą e38 2,5 TDS ładnie odpala na zimnym i na ciepłym mysze tylko piksele w liczniku wymienić bo nie mogę nic odczytać
Opublikowano
ale niestety nie wiem jak to się robi to nie mechanika z tym nie mam problemów ale elektronika to co innego
Opublikowano
ale niestety nie wiem jak to się robi to nie mechanika z tym nie mam problemów ale elektronika to co innego

Masz tam OBC?

Opublikowano
jest przycisk na konsoli środkowej BC i na lewej manetce z tym że na środkowej konsoli pixele też zanikły i raczej nic nie odczytam
Opublikowano
Co do samej skrzyni biegów przy drążku automatu mam przełącznik zmiany trybu pracy skrzyni i jest S i A myślałem że są trzy tryby w każdym razie co oznacza tryb A i czy włącza się na wyświetlaczu licznika
Opublikowano

Masz skrzynie AGS, czyli skrzynia Adaptacyjna.

Poczytaj o niej troche, bo to ciekawa dość skrzynia, i drosza :)