Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż mam pewną zagwozdkę. Byłam dziś u rodziców, jak zwykle zaparkowałam na podjeździe. Po skończonej wizycie wsiadłam auto, odpaliłam i z zamiarem wyjechania wrzuciłam wsteczny. Dodałam gazu delikatnie się tocząc i... Moja księżniczka wzięła i zdechła. Trochę toto dziwne, biorąc pod uwagę iż to automat. Z ponownym odpaleniem nie było problemów, więc pojechałam do siebie. Wcześniej takie numery się nie zdarzały, szczegółowy przegląd maleństwo miało pod koniec grudnia i wszystko było OK. Wiem, że te informacje są dosyć szczątkowe, ale... CO TO MOŻE DO DIASKA BYĆ? Dlaczego mała umarła? Właściciele automatów - działy Wam się takie cuda? Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Pozdrawiam serdecznie!
Opublikowano
W ASO, co mi przetrzepali ją porządnie. Później w styczniu pojechałam do niezależnego mechanika, żeby po zmianie kół i paru ładnych kilometrach jeszcze raz ogarnął geometrię, zbieżności, zawieszenie, podpiął pod komputer, wszystko było ok :) Poza tym nie oczekuję żadnych wróżb rodem z TVNu, tylko pytam sobie grzecznie czy ktoś może miał takową problemę ;)
Opublikowano
DIS albo INPA podpiać i sprawdzić wszystko bedzie jak na dłoni. bez tego szkoda zachodu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

podpial uniwersalnym i tyle ,niewiadomo czy nawet swiece sprawdzil na tym magicznym kompie :norty:

napisz do ziomkow z Twoich stron z forum to za usmiech Ci podlacza...

a ile razy Ci juz zgaslo?

Opublikowano
Nie znam nikogo ani z forum poznańskiego, ani inowrocławskiego :) za każdym razem, kiedy chcę się wybrać na spot, to mi coś wyskakuje, albo jestem na innym spocie ;) Raz mi zgasła dopiero, ale wolę dmuchać na zimne, wiadomo jak jest.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
panna_mrozik, objaw wygląda na czujnik położenia wałka rozrządu. Miałem taki problem - co prawda nie w BMW, ale automat i zgasł sam z siebie podczas manewrowania na parkingu. Niestety - jak wspomnieli koledzy - bez podłączenia do kompa się nie obędzie.
http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
Opublikowano
Mam ten sam problem. Zdarza mi się to średnio raz na miesiąc przy wolnym manewrowaniu na parkingu. Czy jest ktoś na Śląsku kto zechciałby pomóc z diagnozą? Rozumiem, że autorce postu nie udało się upewnić co jest przyczyną?
Opublikowano
jasne jak masz chwile wpadaj do będzina i podłączymy pod kompa i sprawdzimy :) jak cos to pisz pw